ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Reuters το μεσημέρι: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο Reuters το μεσημέρι: Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Στις 13:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω. INTIME NEWS / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί στις 13:00 συνέντευξη στον δημοσιογράφο Mark Bendeich, στο πλαίσιο του ψηφιακού συνεδρίου Reuters NΕΧΤ.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στις 13:00 κάνοντας κλικ εδώ

Στις 13:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Επισημαίνεται πως η τροπολογία για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πολιτών άνω των 60 ετών έως τις 16 Ιανουαρίου, την οποία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως ορίζεται στην τροπολογία, στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Στην περίπτωση διενέργειας της πρώτης δόσης έως και τη 15η μέρα του μήνα και ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου σύμφωνα τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, ειδικά για τον μήνα αυτό, το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στο ήμισυ, δηλαδή στα 50 ευρώ.

Εάν η πρώτη δόση γίνει από την 16η μέρα του μήνα και εντεύθεν, επιβάλλεται το σύνολο κύρωσης ύψους 100 ευρώ.

Ειδικώς για τον μήνα Ιανουάριο του 2022, για την παραβίαση της υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Διαβάστε εδώ το κείμενο της τροπολογίας

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδικτυακή συζήτηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reinventing Greece through Investments in Innovation», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ