ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να έχει και κυρώσεις

Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα για να έχει αντίκρισμα πρέπει να έχει και κυρώσεις
«'Oταν συζητά κανείς για υποχρεωτικότητα, αντιλαμβάνεται ότι για να έχει αντίκρισμα, πρέπει να έχει και κάποια συγκεκριμένη κύρωση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για τους λόγους που κατέστησαν επιτακτική την αναγκαιότητα λήψης της απόφασης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών μίλησε στο Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δυστυχώς οι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους, κατά συντριπτική πλειοψηφία, ανήκουν στην ομάδα των ανεμβολίαστων 60 ετών και πάνω. Δεύτερον, το Νοέμβριο, σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης που κάναμε, δυστυχώς το μικρότερο ποσοστό ήταν από αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Έχουμε φτάσει να έχει εμβολιαστεί το 83% της ηλικιακής ομάδας 60 και άνω, αλλά παραμένει ένα ποσοστό της τάξεως του 17%, που ούτε αυτή την τελευταία περίοδο φάνηκε να κινητοποιείται ουσιαστικά» ανέφερε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ.

Όπως τόνισε η κυβέρνηση όφειλε να πάρει δύσκολες αλλά γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις ώστε να προστατευθεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την επιβολή προστίμου στους μη εμβολιαζόμενους άνω των 60 ετών είπε ότι «όταν συζητά κανείς για υποχρεωτικότητα, αντιλαμβάνεται ότι για να έχει αντίκρισμα, πρέπει να έχει και κάποια συγκεκριμένη κύρωση. Δεν υπάρχει λογική της προαιρετικής υποχρεωτικότητας» και κατέληξε ότι η απόφαση είναι συμβατή με το Σύνταγμα.
Σε ό,τι αφορά την τακτική της Αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι τρία πράγματα αναδεικνύονται:

«Πρώτον, το έντονο μένος απέναντι στον Πρωθυπουργό για ό,τι κι αν κάνει, για ό,τι κι αν αποφασίζει, για ό,τι κι αν λέει. Δεύτερον, η εμμονή να γίνει αντιπολίτευση μέσα από την πανδημία. Και τρίτον, η τεράστια υποκρισία. Εάν ένα πράγμα αναδείχθηκε από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, απέναντι στις τελευταίες ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, ήταν η ακραία υποκρισία. Δεν μπορείς να λες ότι πρέπει να πας σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για άλλες ομάδες, για άλλες ηλικίες, χωρίς να ψελλίζεις ούτε μία συνέπεια για αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν στην υποχρέωση» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ