ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Είστε σε πανικό, κάνετε αλλεπάλληλα λάθη

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Είστε σε πανικό, κάνετε αλλεπάλληλα λάθη
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 60 ετών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται με αυταρέσκεια και υποστηρίζει ότι "σώζουν ζωές"».

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο, ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους».

«Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ' αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα», είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι ικανοποιημένοι και αν «τα έκαναν όλα καλά».

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν».

«Έρχεστε να επιβάλλετε αντισυνταγματικότητα, ενώ πριν από 20 ημέρες εσείς βγαίνατε στα ΜΜΕ και βάλλατε κάθε σκέψης υποχρεωτικότητας. Είστε μια κυβέρνηση που έχετε χάσει τ' αυγά και πασχάλια, έχετε χάσει τη μπάλα, έχετε χάσει τον έλεγχο, μια κρύο μια ζέστη, μια άσπρο μια μαύρο, αλλά κι άλλες αποχρώσεις. Η απόφαση που παίρνετε εγκυμονεί κινδύνους και για το κλίμα κοινωνικής συνοχής, που είναι απαραίτητο για να καταπολεμήσουμε πανδημία» σημείωσε, τονίζοντας:

«Δεν είναι ούτε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, στην πραγματικότητα αυτό που κάνετε -ξεχωρίζοντας μια ηλικιακή κατηγορία- δεν είναι υποχρεωτικότητα αλλά οικονομικός εκβιασμός για τους αδύνατους και εξαγορά (σ.σ. του εμβολιασμού) για τους ευκατάστατους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ