ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε
«Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ»: Η αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Πολάκη κατά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για απουσία προτάσεων σε ό,τι αφορά τα ουσιαστικά προβλήματα της πανδημίας κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, καλόντας τον εκ νέου να απαντήσει για το εάν θα ψηφίσει -ή όχι- τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών που επιφέρει πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. 

«Δεν άκουσα καμία πρόταση για το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων στις πιο ευάλωτες κατηγορίες. Για να μην έχουμε πρόσθετη επιβάρυνση στο ΕΣΥ ότι αν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά θα θέλαμε δυο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. Το θέμα μας δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ, αλλά να μην φτάνουν οι άνθρωποι σε αυτές», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Μην παραπλανείτε την κοινή γνώμη. Αν είχαμε τα ποσοστά της Δανίας και τη Πορτογαλίας δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους λες και αν πάμε εσείς και εγώ θα τους πείσουμε. Εκτός και αν θέλετε να στείλετε τον κ. Πολάκη που έχει μεγάλη πειθώ» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Εδώ κάνατε έναν χρόνο να φτιάξετε ένα σποτάκι» συνέχισε κατά τη δευτερολογία του και επικαλέστηκε τη δήλωση της προέδρου της Κομισιόν «ότι πρέπει να σκεφτούμε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς».

«Δεν θέλαμε να φτάσουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αναγκαζόμαστε να το κάνουμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι τα κρεβάτια, τα ντουβάρια και τα μόνιτορ. Το πρόβλημά μας είναι οι γιατροί. Και σταματήστε να περιγράφετε το ΕΣΥ ως ένα αχούρι γιατί αδικείτε τις προσπάθειες των γιατρών» υπογράμμισε.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Είστε σε πανικό, κάνετε αλλεπάλληλα λάθη

Κόντρα Μητσοτάκη – Πολάκη στη Βουλή

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ωστόσο ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι εμφανίζουν μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτούς εντός ΜΕΘ.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, αντέδρασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε:

«Με αντιεμβολιαστές δε συνομιλώ. Και ανεβάστε τη μάσκα σας παρακαλώ».

«Με το χέρι στην καρδιά κ. Τσίπρα σας τιμά αυτή η εικόνα; Ενός βουλευτή τέως υπουργού υγείας, με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ των αντιεμβολιαστων. Γιατί αυτό κάνει και αυτός είναι. Είστε το ένα και το αυτό. Και μετά μιλάτε δήθεν για την ανάγκη συνεννόησης» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός εξήγησε από το βήμα της Βουλής τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, ενώ αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας και την αρμόδια επιτροπή να εξετάσει τη δυνατότητα να ανοίξει η τρίτη δόση σε συντομότερο διάστημα από αυτό των έξι μηνών, τέσσερις μήνες μετά την δεύτερη δόση.

Για το πρόστιμο ανέφερε ότι είναι είναι πολύ μικρότερο από αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες, τονίζοντας:

«Είναι ένα σοβαρό αντικίνητρο προς την πορεία για την αρρώστια και τον πόνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ