ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν και δάκτυλο Σαμαρά - Βενιζέλου κατά Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν και δάκτυλο Σαμαρά - Βενιζέλου κατά Παπανδρέου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο των έως 300.000 ψηφοφόρων προηγείται ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία INTIME NEWS

Μόνο αδιάφορες δεν είναι οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Μπορεί επισήμως, βεβαίως, να επισημαίνουν πως δεν αναμειγνύονται στις εσωτερικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος, κι αυτό πράγματι συμβαίνει, στο παρασκήνιο ωστόσο φροντίζουν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν στο CNN Greece πως εναντίον της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι κι ο πιο ανοιχτός σε συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση υποψήφιος, δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το πάλαι ποτέ δίδυμο Αντώνη Σαμαρά- Βαγγέλη Βενιζέλου, που φαίνεται πως δίνει μάχες για την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Παραλλήλως, οι ίδιες πηγές δεν αφήνουν ασχολίαστες και τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες παρουσιάζουν μια παραλλαγμένη μορφή της πραγματικότητας, παρόμοια, όπως λένε, με του 2007 όταν εμφάνιζαν τον κ. Βενιζέλο να επικρατεί με διαφορά έναντι του κ. Παπανδρέου.

Τα τρία σενάρια

Για να παρουσιαστεί αληθοφανής η έρευνα η οποία γίνεται από πολλές εταιρείες στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, παρουσιάζονται τρία σενάρια.

Στο πρώτο το ερώτημα είναι τι προτίθεται να ψηφίσει ο γενικός πληθυσμός, στον οποίο αντικειμενικώς το μεγάλο κομμάτι ανήκει στη ΝΔ και σε αυτό είναι που προηγείται ο κ. Λοβέρδος, αφού φανερά ταυτίζεται με τη στρατηγική της.

Στο δεύτερο σενάριο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι εκείνοι που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, όχι όμως για να ψηφίσουν αλλά για το ποιον θα ήθελαν κυρίως για αντίπαλο του κόμματός τους, παρουσιάζεται πρώτος ο κ. Ανδρουλάκης.

Μόνο στο σενάριο στο οποίο συμμετέχουν όσοι είναι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και θα βρεθούν στις κάλπες την Κυριακή προηγείται ο κ. Παπανδρέου.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο κ. Λοβέρδος θα έχει πιθανότητα εκλογής στο απίθανο σενάριο που προσέλθουν στις κάλπες περί τους 3.000.000 ψηφοφόροι, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης αν ψηφίσουν περισσότεροι από 600.000.

Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο των έως 300.000 ψηφοφόρων προηγείται ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα πάντοτε με τις εκτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ