ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα - Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα - Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται
Τα εκλογικά κέντρα στα οποία έχει ολοκληρωθεί μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πρωτιά στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, «βλέπει» το επιτελείο του, το οποίο διαχειρίζεται και παρακολουθεί την εκλογική διαδικασία.

Το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένο, για την αθρόα συμμετοχή των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής στην εκλογική διαδικασία, δηλώνοντας αισιόδοξο για την επόμενη ημέρα.

Τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καταλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως διαμηνύει το επιτελείο του, με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή των πολιτών, «η δική μας εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε σίγουρα στον δεύτερο γύρο».

Τα εκλογικά κέντρα στα οποία έχει ολοκληρωθεί μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν στις 20:00 το βράδυ . Ανοιχτά θα παραμείνουν αυτά, στα οποία ακόμα υπάρχει κόσμος που περιμένει και δεν έχει καταφέρει να ψηφίσει μέχρι τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 18:00 η Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), αποφάσισε την παράταση για μία ώρα και συγκεκριμένα έως τις 20:00 της ψηφοφορίας, λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από τον υποψήφιο για την προεδρία και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με το οποίο συναίνεσε και η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων -υπολογίζονται σε πάνω από 280.000- ώθησε τους υποψηφίους να αιτηθούν και δεύτερη παράταση, μέχρι τις 21:00, επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, λόγω της αυξημένης προσέλευσης που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε.

Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Όπως είναι λογικό, οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημας Αλλαγής βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος.

Από τις 7.00 το πρωί της Κυριακής είχαν ανοίξει τα 840 εκλογικά τμήματα που στήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και 22 στο εξωτερικό, ενώ μέχρι και το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στις 20:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 280.000 άτομα.

Η διαδικασία των εκλογών

Οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη να συμμετέχουν στην «κούρσα» για την ηγεσία του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος Αλλαγής ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ