ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη με καταμετρημένο τo 52% των ψήφων

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη με καταμετρημένο τo 52% των ψήφων
INTIME NEWS

Προηγείται με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, με καταμετρημένο τo 52,32% των ψήφων.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 38,69% και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,02% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,71%. Ωστόσο, δεν αποκλείονται και οι ανατροπές στη δεύτερη θέση, όσο θα αυξάνεται και η ενσωμάτωση των ψήφων στην Αττική.

Έπονται οι Χάρης Καστανίδης με 3,56%, ο Παύλος Χρηστίδης με 3,39% και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,62%.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:30, καθώς λόγω της μαζικής προσέλευσης του κόσμου κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση, ενώ κανονικά θα έκλειναν στις 19:00.

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ στο livebolg του CNN Greece

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Γεννήθηκε το 1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πατέρας του, Μαρίνος, υπήρξε υποστηρικτής του Κώστα Σημίτη στην Κρήτη. Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εκδηλώθηκε από νωρίς, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, όταν παρακολούθησε τυχαία μια συνέλευση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου σπούδαζε πολιτικός μηχανικός. Ετσι, το 1997 αρχίζει να συμμετέχει ενεργά στην ΠΑΣΠ και δύο χρόνια αργότερα εκλέγεται γραμματέας της στην Ξάνθη. Το 2001 τον βρίσκει μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από εκεί και πέρα ακολουθεί σταθερά καριέρα επαγγελματικού πολιτικού στελέχους.

Ορόσημο για την πορεία του αποτελεί ο Μάρτιος του 2013, όταν σε ηλικία 34 ετών και χωρίς ουσιαστικά να το περιμένει κανείς, εκλέχτηκε με σαρωτικά ποσοστά Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από γνωστό τοπικό στέλεχος- προερχόμενο από την νεολαία μετατρέπεται σε σημαντικό εσωκομματικό πόλο. Στις 30 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο, μια περιπέτεια με την υγεία του που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να διεξαγάγει προεκλογικό αγώνα όπως θα ήθελε και να επισκεφτεί όλη την Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να βγει δεύτερος με 113.719 σταυρούς.

Έκτοτε, συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τον Νοέμβριο του 2017 έθεσε υποψηφιότητα για τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι πολίτες που συμμετείχαν στον 1ο και τον 2ο γύρο, του έδωσαν 51.736 και 66.483 ψήφους αντίστοιχα. Τον Μάιο του 2019, επανεξελέγη Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνοντας 180.822 ψήφους.

Έχει έναν γιο 10 ετών, τον Μαρίνο. Του αρέσει το θέατρο και η ξενάγηση σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μεγάλο πάθος του, τα ταξίδια. Ακούει πολύ μουσική, κυρίως παλιά λαϊκά τραγούδια, αλλά όταν οδηγεί του αρέσει να ακούει κλασική μουσική. Ασχολείται όσο μπορεί με τα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ