ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» δηλώνει ο Ανδρουλάκης - Στο β' γύρο η αναμέτρηση με τον Παπανδρέου

ΚΙΝΑΛ: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» δηλώνει ο Ανδρουλάκης - Στο β' γύρο η αναμέτρηση με τον Παπανδρέου
INTIME NEWS

Ξεκάθαρη είναι η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ήταν αυξημένη κατά τουλάχιστον 35% σε σύγκριση με την αντίστοιχη εκλογική διαδικασία του 2017.

Το διακύβευμα του Νίκου Ανδρουλάκη «ανανέωση ή ανακύκλωση» θα αντιπαρατεθεί με την κυβερνητική προοπτική μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που προτάσσει ο Γιώργος Παπανδρέου, στον β' γύρο διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Το επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη υποδέχτηκε με ικανοποίηση το εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ έκπληξη επικράτησε στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου κατά την ανακοίνωση των πρώτων ενσωματωμένων ψήφων που έδιναν προβάδισμα στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 40%.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου διέψευσαν πανηγυρικά την πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων που έδιναν πρωτιά στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στην «κούρσα» της ηγεσίας και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες προβλέπουν ότι στο δεύτερο γύρο θα επικρατήσει ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Υπό τους ήχους συνθημάτων όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και τους συνυποψηφίους του, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν σήμερα και μας τίμησαν σε αυτή τη μαζική διαδικασία. Να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου με τους οποίους δώσαμε ένα αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, αξιοπρέπεια και ενότητα. Η ενότητα είναι βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Από την αρχή της προσπάθειας είπα ότι είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανα. Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους. Για ανανέωση, ενότητα και αυτονομία» είπε χαρακτηριστικά.

«Η δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής»

Ο Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου έθεσε το δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του α' γύρου.

Κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να συμμετάσχουν ενεργά στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου απηύθυνε λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός.

«Μας ψήφισε ένα μεγάλο μέρος των προοδευτικών πολιτών. Την άλλη Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον και την πορεία της Προοδευτικής Παράταξης. Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Δείτε πώς κατέγραψε το CNN Greece τον α' γύρο εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ