ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με τη φράση «η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», ο Νίκος Ανδρουλάκης επικύρωσε λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα της Δευτέρας τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. 

Αυτούσια η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν. Δύναμή μου είναι η βάση της παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Η ενότητα είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες από μέλη και φίλους του κόμματος.

Με τα αποτελέσματα στο 86,49% της ενσωμάτωσης (88,23% - 742 από τα 841 εκλογικά τμήματα), τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 36,86%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,79%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 26,13%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,22%
  • Χάρης Καστανίδης: 3,00%
  • Παύλος Γερουλάνος: 3,01%

Μαζική και σε επίπεδα ρεκόρ ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ακριβώς, ωστόσο σε εκλογικά κέντρα όπου έως νωρίς το βράδυ της Κυριακής είχαν σχηματιστεί ουρές, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η εκλογική διαδικασία.

Η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων -υπολογίζονται σε πάνω από 280.000- ώθησε τους υποψηφίους να αιτηθούν και δεύτερη παράταση, μέχρι τις 21:00, επί της διαδικασίας ψηφοφορίας, λόγω της αυξημένης προσέλευσης που παρατηρείται στα εκλογικά κέντρα. Ωστόσο, αυτό τελικά δεν έγινε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ