ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο: Μίλησαν για το προσφυγικό και τα εμβόλια

Συνάντηση Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο: Μίλησαν για το προσφυγικό και τα εμβόλια
Εικόνα από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πάπα Φραγκίσκο στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα Facebook /Αλέξης Τσίπρας

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πάπας Φραγκίσκος, στην πρεσβεία του Βατικανού στην Αθήνα.

Ο ποντίφικας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν για αρκετά θέμα όπως το προσφυγικό, την πανδημία αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας:

«Ευχαρίστησα σήμερα τον πάπα Φραγκίσκο για τη σκληρή ειλικρίνεια του λόγου του και για την αταλάντευτη υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του για την υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ απέναντι στο ανθρώπινο δράμα προσφύγων και μεταναστών, όπου μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα την ώρα που χτίζουν φράχτες και απορρίπτουν κάθε νόμιμη μεταναστευτική οδό.

Αλλά και για τη διεύρυνση των ανισοτήτων, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη, για την απληστία του ανεπτυγμένου κόσμου απέναντι στον τρίτο κόσμο, με την άρνηση άρσης της πατέντας των εμβολίων που θα έδινε δυνατότητα μαζικού εμβολιασμού σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών.

Μια απληστία που σήμερα μας εκδικείται, καθώς με τις διαρκείς μεταλλάξεις του ιού διαπιστώνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής πουθενά αν δεν είναι όλοι ασφαλείς παντού.

Τέλος, τον ευχαρίστησα για την αναφορά του στη Συνθήκη των Πρεσπών.

Αν μπορέσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ειρηνική συνύπαρξη και για την πάλη ενάντια στον εθνικισμό που διχάζει τους λαούς και προκαλεί πολέμους και συγκρούσεις, πορευτήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ