ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Δεν «ανοίγει τα χαρτιά του» για το ποιον υποψήφιο στηρίζει

ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Δεν «ανοίγει τα χαρτιά του» για το ποιον υποψήφιο στηρίζει
Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιον εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα υποστηρίξει στο β’ γύρο των εκλογών ο Παύλος Χρηστίδης. INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιον εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα υποστηρίξει στο β’ γύρο των εκλογών ο Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον Σκαι, εξήγησε ότι δεν θα ήθελε να πει κάποιο από τα δύο ονόματα, καθώς ζούμε στο 2021 και ο κόσμος δεν περιμένει από κανέναν να καθοδηγήσει την ψήφο του. «Δεν περιμένουν οι πολίτες από εμένα, δεν ζούμε στη δεκαετία του '60 και ως κομματάρχης εγώ να βγω και να δίνω γραμμές. Αυτό είναι κάτι πολύ μακριά από εμένα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας δε πως η ψήφος είναι μυστική.

Στην συνέχεια ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε ότι και με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχει συμπορευθεί πολλά χρόνια τώρα και θα συμπορευθεί και όλα τα επόμενα και πως είχε επικοινωνία και με τους δύο. Παράλληλα, χαρακτήρισε αυτονόητη τη διεξαγωγή δεύτερου γύρου εσωκομματικών εκλογών λέγοντας ότι είναι δημοκρατική και θεσμική διαδικασία.

Ακόμα κάλεσε όσους ψήφισαν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν και στον δεύτερο καθώς «η υψηλή συμμετοχή είναι εγγυητής για την επόμενη ημέρα, για μια παράταξη μεγάλη που θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του χαρακτήρα».

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25% και 7.930 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της περασμένης Κυριακής.

Η απόφαση Λοβέρδου να στηρίξει Ανδρουλάκη και η αντίδραση Παπανδρέου

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, την απόφασή του να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη κάτι που από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου σχολιάστηκε ως μια κίνηση «πολιτικά αναμενόμενη».

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού δηλώνουν ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη η κίνηση Λοβέρδου και επισημαίνουν ότι «οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου».

«Επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του» ανέφερε στην ανακοίνωσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ