ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανεβαίνουν οι τόνοι στον δρόμο προς την αναμέτρηση του β' γύρου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανεβαίνουν οι τόνοι στον δρόμο προς την αναμέτρηση του β' γύρου
Για την ώρα, δεν υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου INTIME NEWS

Σε «πυρετό» διαβουλεύσεων βρίσκονται τα επιτελεία των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ενόψει του β' γύρου των εσωκομματικών εκλογών. Για την ώρα, δεν υπάρχει συμφωνία για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ απομένουν λιγότερα από τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου. 

Με αιχμές περί συμφωνίας ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο συνεχίζει τη «μάχη» για την ηγεσία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου, εμμένοντας παράλληλα στις κατηγορίες του πως ο ευρωβουλευτής, όταν ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ «μοίραζε καρέκλες» με τον τότε γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο στη συγκυβέρνηση του 2012.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, έθεσε και το ζήτημα της εκπροσώπησης του κόμματος στο Κοινοβούλιο, αναφέροντας: «Το να εκλέξει κάνεις τον κύριο Ανδρουλάκη δεν θα τον βάλει στη Βουλή. Δεν έρχεται στην ελληνική Βουλή, παραμένει στο Ευρωκοινοβούλιο. Άρα θα έχουμε ένα κενό εξουσίας στην Βουλή, θα κάνει πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον «αέρα» της καθαρής νίκης του πρώτου γύρου και των εννέα μονάδων μπροστά από τον συνυποψήφιό του, συνεχίζει να έχει ως προτεραιότητα την αδιαπραγμάτευτη ενότητα του κόμματος. «Δεν πρόκειται να ακολουθήσω κανέναν δρόμο έντασης. Δεν πρόκειται να μπω σε κανένα επίπεδο έντασης, αντιπαράθεσης» επανέλαβε χθες στο Mega.

«Θέλω μια ειρηνική νίκη» είπε, διευκρινίζοντας ότι θα απαντά «σε θέματα που έχουν να κάνουν είτε με ηθικά, είτε με πολιτικά ζητήματα».

«Κλείδωσαν» οι συμμαχίες για τον β' γύρο

Την Τρίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στον β' γύρο θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού να κρίνουν την κίνηση αυτή ως πολιτικά αναμενόμενη.

Ο Παύλος Γερουλάνος ενόψει του β' γύρου των εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου δεν θέλησε να δώσει ευθέως «γραμμή», λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι σήμερα, δεν είναι όπως παλιά που περίμεναν να ακούσουν μια υπόδειξη σχετικά με τη ψήφος τους. Είναι σε άλλη φάση, καθένας έχει κρίση και μπορεί να αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Αυτοί που με στήριξαν δεν περιμένουν υποδείξεις για τη νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ».

Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84» ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «θα πρέπει λιώσει σόλες ο νέος αρχηγός, να πάει σε κάθε γωνιά της χώρας και να ενεργοποιήσει τον κόσμο υπέρ του ΚΙΝΑΛ. Είναι θέμα βούλησης και όχι ηλικίας». Ερωτηθείς για το ποιος θα πρέπει να εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή αν κερδίσει και τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε:

«Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία», εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιον εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ θα υποστηρίξει ο Παύλος Χρηστίδης. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι δεν θα ήθελε να πει κάποιο από τα δύο ονόματα, καθώς ζούμε στο 2021 και ο κόσμος δεν περιμένει από κανέναν να καθοδηγήσει την ψήφο του.

«Δεν περιμένουν οι πολίτες από εμένα, δεν ζούμε στη δεκαετία του '60 και ως κομματάρχης εγώ να βγω και να δίνω γραμμές. Αυτό είναι κάτι πολύ μακριά από εμένα», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας δε πως η ψήφος είναι μυστική.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χρηστίδης, και με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ έχει συμπορευθεί πολλά χρόνια τώρα και θα συμπορευθεί και όλα τα επόμενα, ενώ κάλεσε όσους ψήφισαν στον πρώτο γύρο να προσέλθουν και στον δεύτερο, καθώς «η υψηλή συμμετοχή είναι εγγυητής για την επόμενη ημέρα, για μια παράταξη μεγάλη που θα ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό του χαρακτήρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ