ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Σολτς: Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία

Μητσοτάκης για Σολτς: Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία
Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε Intime

Με ένα Tweet o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του από σήμερα.

«Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αδράξουμε τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας».

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια η Άνγκελα Μέρκελ παρέδωσε τα ηνία στον Όλαφ Σολτς αναχωρώντας υπό χειροκρότημα από το κτήριο της γερμανικής καγκελαρίας και ευχόμενη στο νέο Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο «καλή επιτυχία και καλούς χειρισμούς για τη χώρα». Από σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, «ο... Μέρκελ του SPD» είναι επίσημα ο νέος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας.

«Πάρτε αυτό το γραφείο και εργαστείτε για το καλό της χώρας μας» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στην καγκελαρία.

«Πετύχατε σπουδαία πράγματα» δήλωσε από πλευράς του ο Όλαφ Σολτς, προσφέροντας στην τέως, πλέον, καγκελάριο μία ανθοδέσμη. Ακολούθησε το παρατεταμένο χειροκρότημα των εργαζομένων στην καγκελαρία, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ αποχωρούσε από το κτίριο.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της καγκελαρίας, ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αλλάξουν πολλά» και ότι «θα συνεχιστεί η κουλτούρα βορειοανατολικής Γερμανίας η οποία επικρατούσε μέχρι τώρα».

Λίγο νωρίτερα, ο Σολτς είχε ορκιστεί στην καγκελαρία μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος καγκελάριος της Γερμανίας, ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ