ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oικονόμου στο CNN Greece για μετακινήσεις εκτός νομού: «Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα»

Oικονόμου στο CNN Greece για μετακινήσεις εκτός νομού: «Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα»
Η απάντηση στο CNN Greece

Απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του CNN Greece ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «Είναι γνωστά τα μέτρα τα οποία ισχύουν. Παραμένουμε σε αυτά και εστιάζουμε στην προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή τους και σε ότι αφορά στα μέτρα για την κίνηση στη δημόσια σφαίρα και σε ότι αφορά στα μέτρα για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα επανέλαβε σε κατηγορηματικό ύφος: «Συνεχίζουμε με τα ισχύοντα μέτρα».

Αναφερόμενος δε, συνολικά στην στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου απηύθυνε κάλεσμα για την επικείμενη εορταστική περίοδο για «μια κοινωνική πανστρατιά υπευθυνότητας και αυτοπειθαρχίας, ώστε να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται το επόμενο διάστημα: Για να δουλέψουν οι επιχειρήσεις και να αποφορτιστούν οι άνθρωποι από την πίεση των τελευταίων μηνών. Για αυτό είναι επιβεβλημένο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και φυσικά τη δυνατότητα του δωρεάν ελέγχου».

Στο μέτωπο της πανδημίας, είπε ότι εξάπλωση της νέας μετάλλαξης «προκαλεί αυξημένη ανησυχία και προσοχή ειδικά ενόψει της πολυσήμαντης περιόδου των Χριστουγέννων».

«Είναι μια περίοδος κρίσιμη θρησκευτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Οι επαγγελματίες σε όλους σχεδόν τους κλάδους προσδοκούν εναγωνίως να εργαστούν και είναι χρέος όλων μας, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων αλλά και των εμβολιασμών, να μην εμποδίσουμε τη λειτουργία της αγοράς και κυρίως να μη θέσουμε σε κίνδυνο άλλους ανθρώπους», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στρατηγική που έχει χαράξει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των όπλων που έχουμε στα χέρια μας:

1.Στον εμβολιασμό όσων δεν εμβολιάστηκαν ακόμη, ιδίως των άνω των 60 ετών που κινδυνεύουν περισσότερο με βαριά νόσηση, αλλά και στην αναμνηστική δόση όσων ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους έως το τέλος Αυγούστου.

2. Στη συχνή χρήση από όλους -εμβολιασμένους και μη- του testing, προκειμένου να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή μας, αλλά και για να μη μεταδώσουμε άθελά μας τη λοίμωξη στο περιβάλλον και στους γύρω μας.

3.Στην τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας», συμπλήρωσε.

Πάνω από 201.000 ραντεβού α' δόσης

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κυβενρητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών, «υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες, ενώ αυξημένη είναι και η προσέλευση για την αναμνηστική δόση» μετά την απόφαση μείσωης του μεσοδιαστήματος από τους έξι στους τρεις μήνες.

«Τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν πολίτες από 60 ετών και πάνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικός σταθμός στη Γλυφάδα και πως διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ