ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό για τα θύματα από το κύμα ανεμοστρόβιλων

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήρια στον αμερικανικό λαό για τα θύματα από το κύμα ανεμοστρόβιλων
«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών ΙΝΤΙΜΕ

Αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και στην αμερικανική κυβέρνηση εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλώντας το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

«Συντετριμμένοι από την είδηση για το κύμα ανεμοστρόβιλων που έπληξαν αρκετές κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ και στοίχισαν τη ζωή τόσων ανθρώπων» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και στην αμερικανική κυβέρνηση» προστίθεται.

Στο έλεος ανεμοστρόβιλων έχουν παραδοθεί οι μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το βαρύτερο πλήγμα δέχεται η πολιτεία του Κεντάκι, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 70 άνθρωποι με τον τελικό απολογισμό να προβλέπεται ακόμη πιο οδυνηρός. Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί σε άλλες πολιτείες -περιλαμβανομένων δύο εργαζομένων σε αποθήκη της Amazon που κατέρρευσε στο Ιλινόι, και αναζητούνται αγωνιωδώς εγκλωβισμένοι.

Τουλάχιστον 30 ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις πολιτείες Καντάκι, Ιλινόι, Άρκανσο Μιζούρι, Μισισίπι και Τενεσί.

Για αδιανόητη τραγωδία έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως η διακυβέρνηση βρίσκεται σε συντονισμό με τους κυβερνήτες των πολιτειών ώστε να έχουν όλα τα μέσα που χρειάζονται για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Διαβάστε αναλυτικά

Ανεμεστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ - Ξεπερνούν τους 70 οι νεκροί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ