ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για «Θεματοφύλακες»: Ξεκίνησε σε παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό

Γεωργιάδης για «Θεματοφύλακες»: Ξεκίνησε σε παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό
«Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης ΙΝΤΙΜΕ

Για τους αρνητές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άρπαξαν γυμνασιάρχη στην Πιερία, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε σαν μια παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «είναι διαφορετικό να βλέπεις κάποιους να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα, που είναι προφανώς γελοίο αλλά όχι ποινικό αδίκημα και είναι άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές».

«Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και διεμήνυσε πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του.

«(…) Και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», σημείωσε.

Για το ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στην εκτίμηση ότι η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης λέγοντας μάλιστα ότι «εγώ προσωπικά αν ήμουν ο κ. Τσίπρας θα ανησυχούσα αρκετά».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τη δυναμική που φαίνεται να έχει στην Κρήτη ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ένα νησί στο οποίο η ΝΔ ούτως ή άλλως δεν έχει μεγάλη δύναμη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «σε μεγάλο βαθμό βάσισε την πολιτική του κυριαρχία από το 2021 έως σήμερα στην Κρήτη».

Χαρακτήρισε «κωμωδία» τα περί αποστολής ψηφοφόρων από τη ΝΔ στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ προσθέτοντας ότι προσωπικά πιστεύει πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ψηφοφόρους.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η ΝΔ θα κατέβει στις εκλογές του 2023 με ατζέντα αυτοδυναμίας.

«Δεν θα έχουμε κυβέρνηση την πρώτη Κυριακή, θα έχουμε τη δεύτερη φορά. Δεν χάλασε ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ