ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ανδρουλάκης: «Πρέπει ο τόπος να αλλάξει σελίδα»

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ανδρουλάκης: «Πρέπει ο τόπος να αλλάξει σελίδα»
Ο κ. Ανδρουλάκης θα εγκατασταθεί και επίσημα στο γραφείο του ΙΝΤΙΜΕ

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης από τις 11:15 το πρωί της Δευτέρας, για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. 

Ο κ. Ανδρουλάκης εγκαταστ;auhke και επίσημα στο γραφείο του, ενώ συναντάται και τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής (ΕΔΕΚΑΠ).

Κατά την υποδοχή του, μέλη του ΚΙΝΑΛ του έδωσαν συγχαρητήρια για τη νίκη του και τόνισαν πως «είμαστε μαζί σου».

Ανδρουλάκης: Ξεκινάμε από σήμερα τη δουλειά

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «είναι μεγάλη μέρα η σημερινή για την παράταξη. Προχωράμε δυναμικά για να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά».

Σημείωσε πως ο κόσμος έχει ανάγκη μια «σοσιαλδημοκρατική φωνή».

«Πρέπει και ο τόπος να αλλάξει σελίδα, να πάμε σε μια εποχή που οι πολίτες να θεωρούν ότι τα κόμματα θα δίνουν λύσεις και δεν θα διχάζουν».

Κατέληξε λέγοντας πως «θα ξεκινήσουμε δουλειά από σήμερα».

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως δεν περίμενε την επίκράτησή του στις εκλογές με αυτή τη διαφορά.

Ανέφερε επίσης ότι δεν θα συμμετάσχει στην προσεχεί σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), καθώς η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης δεν είναι σημαντική.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η πρώτη σημαντική απόφαση του κ. Ανδρουλάκης είναι να βρεθεί εκπρόσωπος στη Βουλή καθώς ο ίδιος είναι ευρωβουλευτής. Για το λόγο αυτό, την Τρίτη ή την Τετάρτη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής θα κληθεί να επιλέξει ποιος θα εκπροσωπεί τον νέο αρχηγό και το κόμμα, με άμεση προτεραιότητα καθώς αύριο ξεκινά και η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα κύρια ονόματα είναι αυτό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, και του Κώστα Σκανδαλίδη, νυν α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει καμία σκέψη έναν τέτοιο σημαντικό ρόλο να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είχε προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος.

Έλα λουλούδι στον τάφο της Φώφης Γεννηματά

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης πριν πάει στη Χαριλάου Τρικούπη μετέβη στο Α’ Νεκροταφείο προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι στο μνήμα της Φώφης Γεννηματά.

Γραφείο Τύπου ΚΙΝΑΛ

Συγχαρητήρια από τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του, ενώ του ζήτησε να έχουν και κατ' ιδίαν συνάντηση το προσεχές διάστημα.

Σήμερα, Δευτέρα, του τηλεφώνησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη συνομιλία που είχαν, ο κ. Τσίπρας του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου, Τσίπρας-Ανδρουλάκης συμφώνησαν να τα πούνε από κοντά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά για την πρωτοβουλία του να συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και κόμματα για τη δραματική κατάσταση με τη πανδημία και την κατάρρευση του ΕΣΥ.

Η πλευρά Ανδρουλάκη, ωστόσο, αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να απαντά ότι προγραμματίζει συναντήσεις με όλους του πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε επικοινωνία και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ