ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Ενιαία η ευρωπαϊκή τοποθέτηση για όποιον παρεκκλίνει από το Διεθνές Δίκαιο

Οικονόμου στο CNN Greece: Ενιαία η ευρωπαϊκή τοποθέτηση για όποιον παρεκκλίνει από το Διεθνές Δίκαιο
H απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την κατεύθυνση προς την οποία είναι προσανατολισμένη η ευρωπαϊκή πυξίδα υπενθύμισε στην Άγκυρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ερωτηθείς από το CNN Greece, χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία, τόνισε με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.: «απέναντι στα ζητήματα αυτά είναι σαφής και η ενιαία τοποθέτηση της Ευρώπης, σε ότι αφορά στη στάση του όποιου παρεκκλίνει από το Διεθνές Δίκαιο και προκαλεί με τη συμπεριφορά του, είτε στην περιοχή μας είτε στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανέφερε δε: «Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς σε ότι αφορά στα ζητήματα που μας αφορούν στην περιοχή μας, είναι θέσεις γνωστές, είναι πάγιες. Εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο στο οποίο η χώρα μας βασίζει την πολιτική της».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα στη συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», είχε επισημάνει ότι εκφράσει την πεποίθηση του, ό,τι η Τουρκία δεν θα επιχειρήσει να κάνει εξαγωγή της οικονομικής κρίσης που την ταλανίζει. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν η Τουρκία επέλεγε να εντείνει και να κλιμακώσει την ένταση: «Στην περίπτωση αυτή θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία πολύ απλά δεν τα αντέχει αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις», θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, το θέμα των Βαρωσίων. Ειδικά ως προς το πρώτο θέμα, οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα συζητήσουν σχετικό κείμενο επιλογών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις αντίδρασης της ΕΕ στη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στα Βαρώσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ