ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου προς Τσίπρα: Η συνεισφορά των Δήμων ενάντια στην πανδημία υπήρξε καθοριστική

Οικονόμου προς Τσίπρα: Η συνεισφορά των Δήμων ενάντια στην πανδημία υπήρξε καθοριστική
«Καθημερινά, εδώ και μήνες, 300 κινητά συνεργεία εμβολιασμού βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 32.500 κατ' οίκον εμβολιασμοί» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Η συνεισφορά των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό υπήρξε καθοριστική μέχρι σήμερα, οργανωμένα και συντεταγμένα, ως μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

«Καθημερινά, εδώ και μήνες, 300 κινητά συνεργεία εμβολιασμού βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 32.500 κατ' οίκον εμβολιασμοί» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Οικονόμου.

«Και η προσπάθεια συνεχίζεται: Με πειθώ, με παροχή κάθε διευκόλυνσης, αλλά και με δύσκολες και, όταν απαιτείται, γενναίες αποφάσεις, γιατί αυτό απαιτεί η ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον» υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με την ΚΕΔΕ υπογράμμισε τον προβληματισμό και την ανησυχία του σε σχέση με τις εξελίξεις στην πορεία της πανδημίας και το ρόλο που μπορεί να παίξει η Αυτοδιοίκηση στην κοινή προσπάθεια ανάσχεσής της.

Ο ίδιος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως αντί για κονδύλια σε ψεύτικες καμπάνιες εμβολιασμού θα έπρεπε να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για κλιμάκια που θα πάνε πόρτα πόρτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε το φόβο που έχει ο ίδιος και πολλοί επιστήμονες πως «η μετάλλαξη Όμικρον ενδεχομένως να δημιουργήσει προϋποθέσεις ενός πέμπτου κύματος πιο σφοδρού μετά τις γιορτές.

Γι' αυτό και τόνισε πως «μία σοβαρή συντεταγμένη πολιτεία πρέπει από τώρα να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να μην αντιμετωπίσουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βλέπουμε αυτές τις ημέρες στο σύστημα υγείας που έχει καταρρεύσει και στους δεκάδες, εκατοντάδες συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε την πολύ δύσκολη φάση που βιώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν ένα αυτοκίνητο όπου ο οδηγός πατά γκάζι για να φύγει μπροστά γιατί υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά ταυτόχρονα πατά φρένο από τα προβλήματα που τον κρατάνε πίσω.

Κι ανάμεσα σε αυτά είναι η υποστελέχωση των δήμων και των περιφερειών με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν χρήματα μέσα από καλά επεξεργασμένες προτάσεις.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Αντί για ψεύτικες καμπάνιες εμβολιασμού κονδύλια στην Αυτοδιοίκηση για κλιμάκια πόρτα πόρτα

«Μπηχτές» Τζιτζικώστα-Παπαστεργίου στην κυβέρνηση ενώπιον Τσίπρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ