ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Τι σηματοδοτούν οι επιλογές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Νίκος Ανδρουλάκης: Τι σηματοδοτούν οι επιλογές προσώπων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα
Η «ανατομία» των νέων επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η νέα σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αντανακλά πνεύμα ενότητας και ανανέωσης, κάνει πράξη την εντολή των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν. Η Κ.Ο. θα είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης».

Με αυτό το μήνυμα οι συνεργάτες του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να δείξουν πως δίνουν προτεραιότητα στην αυτοοργάνωση που θέλει ο κ. Ανδρουλάκης να δημιουργήσει μέσα στο κόμμα ενόψει των εθνικών εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές του στο «χτίσιμο» της κοινοβουλευτικής ομάδας, με τα πρόσωπα που τοποθέτησε, αυτές έγιναν κατόπιν συνεννόησης και συζητήσεων με συνεργάτες του που έχουν κομματική και πολιτική εμπειρία.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, που τοποθετήθηκε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι ένα στέλεχος, με το οποίο συνδέεται ο Νίκος Ανδρουλάκης από παλιά. Τότε, ο κ. Κατρίνης είχε, επί της ουσίας, δώσει στον κ. Ανδρουλάκη το κομμάτι της νεολαίας ΠΑΣΟΚ που ήταν ενταγμένο στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Υπό το πρίσμα αυτό, η απόφασή του να ορίσει τον βουλευτή Ηλείας στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αντανακλά σε εκείνη την εποχή και συνιστά την πολιτική συμπόρευση των δύο πολιτικών στον ίδιο «καμβά».

Ο δεύτερος τη τάξει, Κώστας Σκανδαλίδης, διαθέτει πλούσια πολιτική εμπειρία και ξέρει να χειρίζεται δύσκολες υποθέσεις και στιγμές, λειτουργώντας ως «κυματοθραύστης» στο Νίκο Ανδρουλάκη, με τον οποίο διατηρεί πολύχρονη επαφή και φιλία.

Ο κ. Σκανδαλίδης είναι ιστορικό στέλεχος και μπορεί και συνομιλεί με όλες τις πλευρές. Είναι στέλεχος χαμηλών τόνων και οπαδός της σύνδεσης και της συναίνεσης.

Στη θέση της Γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε η Ευαγγελία Λιακούλη. Πρόκειται για στέλεχος πρώτης γραμμής από την εποχή που την είχε ανακαλύψει και την είχε θέσει υποψήφια η Φώφη Γεννηματά. Με το θάνατό της, όμως, η Ευαγγελία Λιακούλη στήριξε ανοιχτά το Νίκο Ανδρουλάκη, πιστεύοντας στην ανανέωση και στην ενότητα - παρακαταθήκη που άφησε η τέως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, φεύγοντας από τη ζωή.

Ακόμη μία γυναίκα που τοποθέτησε ο κύριος Ανδρουλάκης στην πυραμίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου, βουλευτής στον β’ τομέα της Δυτικής Αθήνας, στέλεχος που από την πρώτη στιγμή στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο και στη συνέχεια στο δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην συνθετική πρόταση που έκανε ο κ. Ανδρουλάκης περιλαμβάνεται κι ο Γιώργος Αρβανιτίδης, βουλευτής στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίον τοποθέτησε ως αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην οκτάλεπτη ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, τους κάλεσε να είναι πρωταγωνιστές και να δείξουν, με τη συμπεριφορά τους και την πολιτική τους στάση, γιατί τα βλέμματα είναι στραμμένα όλα επάνω τους, να δώσουν το καλό τους εαυτό, έτσι ώστε να μεγαλώσουν το κόμμα και να είναι πρωταγωνιστές στον κοινοβουλευτικό βίο.

Την Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των συναντήσεών του ως πρόεδρος του Κινήματος με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ