ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους Ευρωσοσιαλιστές η συνάντηση Ανδρουλάκη με Τσίπρα - Θα προβληθεί ταινία για τη Φώφη Γεννηματά

Στους Ευρωσοσιαλιστές η συνάντηση Ανδρουλάκη με Τσίπρα - Θα προβληθεί ταινία για τη Φώφη Γεννηματά
Σε ξένο έδαφος, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη Photo Collage via INTIME NEWS

Σήμερα Τετάρτη και σε ξένο έδαφος, στις Βρυξέλλες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τετ-α-τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά από την εκλογή του τελευταίου στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Ανδρουλάκης από το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και ο Αλέξης Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπου οι δύο πολιτικοί θα έχουν και την πρώτη τους συνάντηση.

Αρχικά, είχε ανακοινωθεί από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο, επικαλούμενος τον φόρτο εργασίας στο εσωτερικό, μετά την ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος, ενώ ο ίδιος έκρινε ότι η ατζέντα της συνάντησης δεν ήταν σημαντική.

Ωστόσο, σήμερα Τετάρτη έγινε γνωστό ότι τελικά ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα πάει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου θα προβληθεί και μία ταινία για την αείμνηστη πρέοδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Πάντως είναι γνωστή η θέση του πως δεν επιθυμεί την παρουσία του κ. Τσίπρα στις συνεδριάσεις των Ευρωσοσιαλιστών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των των Ευρωσοσιαλιστών και θα μιλήσει στο πάνελ «Δίκαιες Ευκαιρίες» για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, την επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες κι άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ