ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Να διαγράψει τον Κουρουμπλή ο Τσίπρας - Του κόβει την αποζημίωση ο Τασούλας

Οικονόμου: Να διαγράψει τον Κουρουμπλή ο Τσίπρας - Του κόβει την αποζημίωση ο Τασούλας
Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απευθύνει μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στον Παναγιώτη Κουρουμπλή που μεταφράζεται σε περικοπή κατά το ¼ της αποζημίωσής του INTIME

Σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι εκτός ορίου φράσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή προς την κυβέρνηση με τον Γιάννη Οικονόμου να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον βουλευτή του και τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να του απευθύνει μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που μεταφράζεται σε περικοπή κατά το ¼ της αποζημίωσής του.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο έχει λεχθεί» που κινείται στα όρια της προτροπής προς κάποιους έξαλλους εκτός του Κοινοβουλίου να προβούν σε εγκληματικές πράξεις.

«Πυροδοτούμε κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά των αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου και στιγματίζω τον βουλευτή με μομφή με όσα αποκρουστικά απηύθυνε», είπε ο κ. Τασούλας και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως παρά τις συστάσεις δεν ανακάλεσε.

«Το θέμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να τελειώσει εδώ, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τον κύριο Τσίπρα που οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ», τόνισε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Γ. Οικονόμου: Οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα το βουλευτή του, που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ, είπε τους συναδέλφους σας δολοφόνους, τους εκπροσώπους του 39% του ελληνικού λαού... Να τον αποδοκιμάσει, να τον οδηγήσει στην αίθουσα εδώ και να ανακαλέσει με λόγια, διαφορετικά η υπευθυνότητα επιβάλλει να τον απομακρύνει, να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική σας ομάδα... Διαφορετικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο ανέχεται, αλλά και κατευθύνει τέτοιες από συμπεριφορές. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον κύριο Τσίπρα

Τον Παναγιώτη Κουρουμπλή άδειασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης.

Ν. Φίλης: Δεν μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ Κουρουμπλής μέσα στο θυμό του και στην οργή του γιατί έχει χάσει φίλους.

Διαβάστε επίσης:

Κουρουμπλής προς ΝΔ: «Δολοφονήσατε ανθρώπους» - Τον άδειασε ο Σκουρλέτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ