ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: Δεν την έλαβε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου

Μητσοτάκης για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα: Δεν την έλαβε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου
«H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε μια κατάσταση σε επίπεδο ΜΕΘ στα νοσοκομεία τραγική», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση για τον κρατικό Προϋπολογισμό,  υπογραμμίζοντας ότι «δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή, για να ενισχύσω το ΕΣΥ και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ».

«Απάντησαν οι κύριοι Τσιόδρας και Λύτρας ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική λύση και δυστυχώς το ΕΣΥ είναι δύο ταχυτήτων και χρειάζεται διαρκώς ενίσχυση. Αυτά είναι δεδομένα που πρώτος εγώ που επικαλούμαι, πολύ νωρίτερα από την παράδοση της μελέτης στην κυβέρνηση. Δεν την έλαβε ποτέ το Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Επειδή δεν ήσαστε διαβασμένος, κύριε Τσίπρα, θα σας θυμίσω τι έλεγα τον Φεβρουάριο του 2020. Υπάρχει, όντως, ένα ζήτημα που το διαπίστωσα κι εγώ με τα περιφερειακά νοσοκομεία», σημείωσε.

«Δεν περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή, για να ενισχύσω το ΕΣΥ και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ», συμείωσε και πρόσθεσε:

«Από την πρώτη ημέρα επιβολής του πρώτου lockdown γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε μια κατάσταση σε επίπεδο ΜΕΘ στα νοσοκομεία τραγική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ