ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη σκιά της «Όμικρον»: Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα

Στη σκιά της «Όμικρον»: Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα
Η σύσκεψη έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα INTIME INTIME / ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την ανάσχεση διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον ενόψει Χριστουγέννων εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα κρίθηκε σκόπιμο να εξεταστούν ενδεχόμενες νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει νέα «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη και άλλων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω σύσκεψη είναι καθιερωμένη να διεξάγεται κάθε Δευτέρα, ωστόσο, το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σόφια έφερε την πραγματοποίησή της ένα 24ωρο νωρίτερα.

Σκέψεις για ρεβεγιόν με rapid test στην εστίαση για εμβολιασμένους

Οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και δεν έχει «κλειδώσει» το αν θα δοθεί το «πράσινο φως» έτσι ώστε να διεξάγονται rapid test και self test ακόμα και σε εμβολιασμένους πολίτες για να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και εστίασης, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και θα παρθεί η οριστική απόφαση για το θέμα του αυημένου testing, ωστόσο, για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα μέτρα που θα ληφθούν.

Στο τραπέζι των συζητήσεων πάντως έχει πέσει η πρόταση που θα αφορά στους εμβολιασμένους που θέλουν να κάνουν ρεβεγιόν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις για είσοδο στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

«Όχι» σε lockdown

Η κυβέρνηση πάντως μέχρι στιγμής διαμηνύει πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown όπως στην περίπτωση της Ολλανδίας και η πρόταση που φαίνεται πως προκρίνεται είναι το αυξημένο testing.

Εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο CNN Greece χαρακτηρίζει «αυτοκτονικό» ένα νέο lockdown. Στη δε σοβούσα συζήτηση για διεύρυνση της περιμέτρου των υποχρεωτικών εμβολιασμών, αφενός υπενθυμίζει ότι οι, μέχρι τώρα, κυβερνητικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται «ελαφρά τη καρδία» και αφετέρου το κριτήριο της αναλογικότητας.

Βορίδης στο CNN Greece: Σε στρατηγικό αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ - Έχει εγκλωβιστεί σε θολή τακτική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ