ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος: Το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε «το κάλεσμα στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη» ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (Φωτογραφία αρχείου)

«Το πέμπτο κύμα της πανδημίας δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ ο Νάσος Ηλιόπουλος, στηλιτεύοντας την «αποτυχία της κυβέρνησης να υπερασπιστεί την ασφάλεια της κοινωνίας και στο μέτωπο της πανδημίας και στο μέτωπο της ακρίβειας».

«Το μόνο που απομένει για την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να φύγει», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει ζυγίσει πολύ το γεγονός ότι τώρα ζητάει εκλογές- σε αντίθεση με την αντιπολίτευση του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε πως «τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο έχουμε στα χέρια μας τη μελέτη που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση άφησε συνειδητά ανοχύρωτο το ΕΣΥ».

«Η μελέτη Τσιόδρα- Λύτρα δεν δείχνει μόνο το ποσοστό της θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ, αλλά και ότι το 38,5% των απωλειών στο διάστημα που μελετάει θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Την ίδια στιγμή έχουμε έναν προϋπολογισμό για την υγεία που κόβει 820 εκατ. ευρώ και με βάση τα λόγια του ίδιου του κ. Σκυλακάκη βασίζεται στο σενάριο ότι η πανδημία θα έχει τελειώσει στις αρχές του 2022», είπε.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε «το κάλεσμα στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη».

«Αυτό είναι και το άγχος κάθε δημοκρατικού πολίτη. Η μάχη των επόμενων εκλογών είναι μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί. Και όποιος δεν θα έχει στρατηγική συνεργασιών σε αυτές τις εκλογές απλής αναλογικής, τότε μάλλον δεν θέλει να βγει κυβέρνηση», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «έχει μέτωπο με την πολιτική Μητσοτάκη».

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βασίζεται πάνω στην ανάγκη για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ το μήνα. Το 2018 που αύξησε η κυβέρνηση μας τον κατώτατο μισθό και κατήργησε τον υποκατώτατο και η ζήτηση ενισχύθηκε και η κατανάλωση. Επιμένουμε στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στη ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους, στη μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και στην παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσουμε το κύμα της ακρίβειας -αντί να χαρίζουμε τη ΔΕΗ», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας το άμεσο αίτημα για αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων, επαναφορά της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και για συμμετοχή των ιδιωτικών κλινικών στην μάχη της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ