ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Άνοδος ΚΙΝΑΛ κατά 4% - Προβάδισμα 11,5 μονάδων ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Άνοδος ΚΙΝΑΛ κατά 4% - Προβάδισμα 11,5 μονάδων ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ
Το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 11,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δυναμική τάση για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο και καταγράφει αύξηση τεσσάρων μονάδων, αποτυπώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Open.

Το Κίνημα Αλλαγής αυξάνει το ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου φθάνοντας στο 13,6% έναντι 9,7% σε προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,5% και η Νέα Δημοκρατία 0,7%, βάσει της νέας μέτρησης.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα είναι σταθερά η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 32,6%. Προηγείται κατά 11,05 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 21,1%.

Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΙΝΑΛ με 13,6%, από το 9,7% που βρισκόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 12,9%, ενώ 3,1% των ερωτηθέντων δηλώνουν «άκυρο/λευκό».

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες απαντούν τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 38% και έπειται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 23%.

Ως προς τοο νέο ηγέτη του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη, ενώ ποσοστό 56% θεωρεί επίσης πως το ποσοστό του κόμματος θα αυξηθεί υπό τη νέα ηγεσία.

Παράλληλα, ποσοστό 32% αναφέρει πως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ περισσότερο θετικά.

Στο «μέτωπο» της πανδημίας ποσοστό 63% εκφράζει δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το το 41% θεωρεί ότι το 2022 θα είναι χειρότερο για την Ελλάδα από το 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ