ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Εκλογές τώρα - Ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς λέει ψέματα

Τζανακόπουλος: Εκλογές τώρα - Ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς λέει ψέματα
Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «ένα διαρκές deja-vu», αφού διαρκώς ανατρέπονται INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, θέτοντας εκ νέου ζήτημα εκλογών.

Σε συνέντευξή του στον Ant1, ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε μεταξύ άλλων αλαζονεία στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να προκηρύξει εκλογές τώρα, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, όπως είπε.

«Δεν έχει καμία αυτοκριτική διάθεση, παρά μόνο αλαζονεία. Τρεις φορές έχει κηρύξει δήθεν το τέλος της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης διαρκώς λέει ψέματα σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, τα επανέλαβε στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πλέον είναι ξεκάθαρο. Ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να διαχειριστεί το πέμπτο κύμα της πανδημίας, που είναι προ των πυλών», σημείωσε.

«Να μην μας βρει το πέμπτο κύμα της πανδημίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να προκηρύξει τώρα εκλογές και να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως:

«Στο 2ο κύμα μας είπε η κυβέρνηση ότι δεν είχε το χρόνο να προετοιμαστεί. Στο 3ο κύμα δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. Στο 4ο κύμα θρηνούμε πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα, και δεν αλλάζει πάλι τίποτα η κυβέρνηση εν όψει του 5ου κύματος. Γι' αυτό ζητάμε εκλογές τώρα».

«Έχουμε φτάσει 20.000 νεκρούς και η κυβέρνηση δεν αλλάζει ρότα. Εκατοντάδες βρίσκονται σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, το ηθικό ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έχει πλέον σπάσει, έχουμε μέχρι 130 θανάτους την ημέρα. Έχει χαθεί μια πόλη από την αρχή της πανδημίας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», υποστήριξε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις, έκανε λόγο για «ένα διαρκές deja-vu», αφού διαρκώς ανατρέπονται. «Υπάρχει μια συστημική και συστηματική πίεση για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Όχι απλώς δεν ανησυχούμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο -αφού είναι έτσι τα πράγματα και εμφανίζεται παντοδύναμος ο Κ. Μητσοτάκης, τώρα, μετά και τα συγκλονιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως για τη θνητότητα εν μέσω πανδημίας, να μπει σε διαδικασία να ξαναζητήσει την εμπιστοσύνη της λαϊκής ετυμηγορίας. Δεν μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ