ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία Τσίπρα στο Περιστέρι:«Τροχονόμος των καρτέλ ο Μητσοτάκης»

Περιοδεία Τσίπρα στο Περιστέρι:«Τροχονόμος των καρτέλ ο Μητσοτάκης»
Στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως, στο Περιστέρι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ CNN Greece

Περιοδεία στο εμπορικό κέντρο του Περιστερίου πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες, αλλά και με τη νεολαία.

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν την αγωνία τους από την μειωμένη κίνηση στα καταστήματά τους, καθώς και την αύξηση των τιμών, η οποία συμπαρασύρει και τις τιμές των δικών τους προϊόντων.

Ιδιοκτήτης, μάλιστα, καφέ, ανέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως έχει δει ακόμα και να μοιράζονται με δύο καλαμάκια τον ίδιο καφέ προκειμένου να μειώσουν το κόστος της εξόδου τους. Ο ίδιος ιδιοκτήτης του ζήτησε πιο μαχητική αντιπολίτευση, με τον κ. Τσίπρα να του απαντά πως έδωσε συναίνεση στην κυβέρνηση για να σώσει ανθρώπινες ζωές, αλλά η κυβέρνηση την αξιοποίησε για δικούς της σκοπούς.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με μαθητές στα σκαλοπάτια του δημαρχείου Περιστερίου.

CNN Greece

Στο δημαρχείο Περιστερίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη, και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ως σημαντικότερο πρόβλημα του δήμου επισημάνθηκε στον κ. Τσίπρα η αύξηση του τέλους ταφής απορριμμάτων προς όφελος της ανακύκλωσης. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Καθαριότητας σημείωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως τα τρία τέταρτα των σχετικών εσόδων του δήμου θα καταλήγουν στον ΕΣΔΝΑ.

CNN Greece

«Η κατάσταση που βιώνουν καταναλωτές και επιχειρηματίες είναι δραματική. Οι ανατιμήσεις είναι πρωτοφανείς, το κύμα της ακρίβειας είναι πρωτοφανές, το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται. Στην Τρίτη βδομάδα, οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του μήνα. Σε αυτές τις συνθήκες, τα Χριστούγεννα αυτά είναι ίσως τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας. Και ο κ. Μητσοτάκης αντί να πάρει μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος, παριστάνει τον τροχονόμο στα καρτέλ και στέλνει τον υπουργό του να παριστάνει τον εξωγήινο, ότι δεν υπάρχει δήθεν ακρίβεια και ότι τον καλούν δήθεν να βγάλει σέλφι έξω από τα σούπερ μάρκετ. Η κατάσταση, όμως, δεν είναι για σέλφι και πανηγυρισμούς, είναι δραματική», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά τη σύσκεψη.

«Είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη. Είναι αναγκαιότητα πια η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα για να ανασάνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για μας που θα αναλάβουμε να αναστήσουμε την κοινωνία και να την οδηγήσουμε ξανά σε δρόμο ασφάλειας και προοπτικής», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πιει έναν καφέ με τον δήμαρχο σε κεντρική καφετέρια της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ