ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Ανατιμήσεις έως 60% στις μάσκες αυξημένης προστασίας σε ένα βράδυ

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Ανατιμήσεις έως 60% στις μάσκες αυξημένης προστασίας σε ένα βράδυ
«Έχουμε βρει 16 site που αύξησαν ξαφνικά την τιμή των ενισχυμένων μασκών» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για την ξαφνική αύξηση στις τιμές των μασκών αυξημένης προστασίας μέσα σε διάστημα ωρών μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για 16 ιστοσελίδες που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών αρχών

Όπως εξήγησε, «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία».

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι από Πέμπτη προς Παρασκευή αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πρόστιμο μπορεί να είναι πολύ μεγάλο και είναι ανάλογο του τζίρου» λέγοντας ότι οι ανατιμήσεις σε ένα βράδυ έφτασαν έως και το 60%.

«Εκτός από νομικά είναι και ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος, επειδή η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, να βγάλει υπερβολικό κέρδος. Εγώ δεν είπα να μην βγάλουν κέρδος και γι’ αυτό δεν έβαλα διατίμηση. Τους άφησα να έχουν ένα λογικό, νόμιμο κέρδος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Άλλο ένας έμπορος να θέλει να κερδίζει και άλλο -με την έλευση της Όμικρον- να θέλει να κερδίσει για μια ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πως αν κάποιος επιχειρηματίας «αγόρασε από Πέμπτη βράδυ σε Παρασκευή με αυξημένη τιμή είναι νόμιμος, αν δεν το έκανε και αύξησε τις τιμές είναι παράνομος».

«Θα εξαντλήσω το περιθώριο του νόμου» τόνισε, αναφερόμενος στα πρόστιμα.

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα κορωνοϊού από τη νέα χρονιά, είπε ότι θα αφορά τους «υπερμεταδότες» όπως τα νυχτερινά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ