ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ώθηση στην εκστρατεία για την εγγραφή νέων μελών

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ώθηση στην εκστρατεία για την εγγραφή νέων μελών
Αναμένονται νέα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την πανδημία όσο και για την ακρίβεια, τα δύο ζητήματα της επικαιρότητας που θεωρείται σίγουρο ότι θα μας ταλανίζουν και τους πρώτους μήνες του 2022 ΙΝΤΙΜΕ

Νέα ώθηση στην καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών, η οποία έχει «παγώσει» το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιχειρούν να δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται τις επόμενες ημέρες και στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου να κυκλοφορήσουν νέα βίντεο υπό το γενικό τίτλο «Γίνε μέλος- Μια νέα σχέση με την πολιτική».

Ήδη, άλλωστε, έχει κυκλοφορήσει σχετικό μπάνερ, που εστιάζεται κυρίως στη νεολαία, που αποτελεί και προνομιακό κομμάτι του πληθυσμού για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Θα πρέπει, επίσης, να αναμένουμε και νέα βίντεο της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την πανδημία όσο και για την ακρίβεια, τα δύο ζητήματα της επικαιρότητας που θεωρείται σίγουρο ότι θα μας ταλανίζουν και τους πρώτους μήνες του 2022.

Στο μεταξύ, δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη το προγραμματισμένο Πολιτικό Συμβούλιο που αναμενόταν να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για το κείμενο θέσεων που θα κατατεθεί στις Οργανώσεις Μελών για συζήτηση στη βάση ενόψει του συνεδρίου του Φεβρουαρίου.

Αν αναβληθεί, αυτό θα οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε εν μέσω εορταστικής περιόδου, αλλά και στο ότι την Τετάρτη πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στον Άγιο Σπυρίδωνα Παγκρατίου όπου θα παραστούν ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς και πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η αναμενόμενη και στη χώρα μας επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, παρά την αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη, και συνεπώς μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, στην οικονομία και στην κοινωνία.

«Για όλα αυτά η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κατόπιν εορτής και με βάση το πολιτικό κόστος», παρατηρούν οι ίδιες πηγές, οι οποίες υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση οφείλει... χθες να προχωρήσει σε επτά κινήσεις:

  1. Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα.
  2. Άμεση λήψη των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων.
  3. Επιτάχυνση των εμβολιασμών και ιδίως της τρίτης δόσης.
  4. Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους.
  5. Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας κι όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων.
  6. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ μέσω της επίταξης ιδιωτικών κλινικών και της αξιοποίησης των στρατιωτικών νοσοκομείων.
  7. Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων, κυρίως των μονοκλωνικών αντισωμάτων και των νέων αντιικών φαρμάκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ