ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανδημία, ακρίβεια, κείμενο θέσεων και καταστατικό στο μενού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Πανδημία, ακρίβεια, κείμενο θέσεων και καταστατικό στο μενού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν θα τους σώσει ούτε η διακωμώδηση μιας τραγωδίας», σημειώνουν με νόημα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας πως κάθε ημέρα που περνά το αίτημα για εκλογές θα γίνεται όλο και περισσότερο λαϊκή απαίτηση Screen Grab / YouTube

Αύριο Πέμπτη, τελικώς, στις 11π.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το οποίο αναμένεται να καταλήξει σε ένα ενιαίο και συνθετικό κείμενο θέσεων που θα κατατεθεί στις Οργανώσεις Μελών στο δρόμο προς το τρίτο συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Προκειμένου, μάλιστα, το κείμενο να απηχεί όλες τις τάσεις στην Κουμουνδούρου, έχει συγγραφεί από τους Γιάννη Ραγκούση, Νίκο Βούτση κι Αριστείδη Μπαλτά.

Είχε προηγηθεί, εξάλλου, ένας εκτεταμένος κύκλος ζυμώσεων από τον οποίο δεν απουσίασαν και οι αντεγκλήσεις με πρωταρχική το χαρακτήρα που θα πάρει ο υπεσχημένος μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως φαίνεται προκρίνεται η μεσοβέζικη λύση της διατήρησης του ριζοσπαστικού, αριστερού χαρακτήρα του κόμματος με παράλληλο άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που φτάνει από τη Σοσιαλδημοκρατία έως και τη λαϊκή Δεξιά.

Επιπλέον, στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να συμφωνηθεί και το νέο καταστατικό του κόμματος για το οποίο, σε αντίθεση με το κείμενο θέσεων, δεν σημειώθηκαν σοβαρές αντεγκλήσεις.

Όπως είναι λογικό, εξάλλου, η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο θα περιστραφεί και γύρω από τα ζητήματα της πανδημίας, αλλά και της ακρίβειας για τα οποία, όπως λένε τουλάχιστον στην Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει εδώ και καιρό ένα συγκροτημένο πακέτο λύσεων το οποίο συνεχώς επικαιροποιείται.

Δεν ήταν, επίσης, τυχαία η χθεσινή συχνή παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να τονιστεί η αντίθεση ανάμεσα στο «παρών» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ημέρα που τα κρούσματα έφτασαν τις 21.657 και στο «απών» του πρωθυπουργό που συνέχισε τις διακοπές του στα Ζαγοροχώρια.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, σχολιάζουν δυσμενώς και το κακό χιούμορ που επιστράτευσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, και το οποίο διαχύθηκε από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τρολ στο διαδίκτυο για την Αγγελική Νικολούλη που δήθεν αναζητά άτομα που δεν έχουν κολλήσει κορονοϊό.

«Δεν θα τους σώσει ούτε η διακωμώδηση μιας τραγωδίας», σημειώνουν με νόημα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας πως κάθε ημέρα που περνά το αίτημα για εκλογές θα γίνεται όλο και περισσότερο λαϊκή απαίτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ