ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα, ενότητα και αλληλεγγύη

Θεοδωρικάκος: Να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα, ενότητα και αλληλεγγύη
10.000 αστυνομικοί στους δρόμους την Πρωτοχρονιά για την τήρηση των μέτρων INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στους σαρωτικούς ελέγχους της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων κορωνοϊού την περίοδο των εορτών μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«10.000 αστυνομικοί με ευγένεια και επαγγελματισμό ελέγχουν την εφαρμογή των μέτρων και κατ' εξαίρεση αύριο (σ.σ. παραμονή Πρωτοχρονιάς) οι έλεγοι θα γίνονται μέχρι τις 02:00. Θέλω να παρακαλέσω οι πολίτες μόνοι τους, με δική τους ευθύνη να τηρούν τα μέτρα και να βοηθήσουν κι αυτοί με ευγένεια ο έργο των αστυνομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στον ANT1.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός τόνισε πως «δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά μια ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα καθώς η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό».

«Όλες οι χώρες ανασυντάσσουν τα σχέδια τους με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση παίρνει διαρκώς μέτρα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να κοιτάξουμε το σήμερα και το αύριο και να εφαρμόσουμε τα μέτρα με αυστηρότητα και με όρους ενότητας και αλληλεγγύης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέκρινε στο πώς ήταν η κατάσταση πέρυσι τέτοια εποχή και πώς είναι ένα χρόνο μετά:

«Πέρυσι τέτοια μέρα αν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων ασφαλώς και θα υπήρχε δικαιολογημένα πανικός, διότι μόλις είχαν φτάσει τα πρώτα εμβόλια στη χώρα».

«Αυτή τη στιγμή, πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες έχουμε εμβολιαστεί και δίνουμε μάχη όλοι μαζί ενωμένοι και με όπλο τα εμβόλια αισιοδοξούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται αυτές τις γιορτινές ημέρες, τόνισε ότι «η Αστυνομία είναι ισχυρός παράγοντας ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής» και πως 10.000 αστυνομικοί «καθημερινά με επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και ευγένεια εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που διενεργούν τους ελέγχους είναι εμβολιασμένοι και τηρούν τα πρωτόκολλα υγείας που προβλέπουν μάσκες και τη διενέργεια συχνών rapid test. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στο περιστατικό με τον αστυνομικό από την Πάτρα που έκανε ελέγχους για το αν φορούν μάσκα οι πολίτες χωρίς ο ίδιος να φοράει:

«Του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο και διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος. Είναι απαράδεκτο να μην τηρεί το νόμο κάποιος που έχει επιφορτιστεί με την αποστολή για την τήρησή του».

Ολοκληρώνοντας την τηλεοπτική του παρέμβαση ο Υπουργός αναφέρθηκε και στην εγκληματικότητα που σύμφωνα με τους δείκτες παρουσιάζει μείωση κατά 25-30% σε σχέση με το 2018 και 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ