ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς δεν θέλει νέα αναβολή του συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Κανείς δεν θέλει νέα αναβολή του συνεδρίου
Δεν αποκλείεται πάντως, το συνέδριο να μετατεθεί μερικές ημέρες κι αντί για το τέλος Φεβρουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου

Την αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα να μην αναβληθεί το τρίτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαμηνύουν στο CNN Greece βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους οποίους βρίσκεται σε καθημερινή επαφή ο πρόεδρος του κόμματος.

Αυτή η επιθυμία, μάλιστα, φαίνεται να ενώνει όλες τις εσωκομματικές τάσεις, που για διαφορετικούς λόγους η καθεμία δεν επιθυμεί νέα αναβολή.

Κι αυτό σε απάντηση φημών που κυκλοφόρησαν χθες Δευτέρα πως ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται την αναβολή του συνεδρίου λόγω της πανδημίας.

Δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συνέδριο να μετατεθεί μερικές ημέρες κι αντί για το τέλος Φεβρουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Όσο για τις φήμες, αυτές κρίνονται στην Κουμουνδούρου υποβολιμαίες από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες κατά καιρούς πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπόβαλλε πρόταση μομφή σε βάρος της κυβέρνησης.

«Αν μη τι άλλο, αποκαλύπτουν τον πανικό του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ακόμα δεν έχει συνέλθει από την κίνηση ματ του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, την παραίτησή του και τη διενέργεια προώρων εκλογών», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού έχει προτείνει τη συγκρότηση ενός νέου κομματικού οργάνου, του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα έχει είτε συμβουλευτικό ρόλο για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και το κόμμα- όπως συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ- είτε ακόμα και καθοδηγητικό ρόλο και θα απαρτίζεται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η τελική απόφαση, βεβαίως, θα ληφθεί στο συνέδριο, ωστόσο είναι προφανές ότι τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει το Πολιτικό Συμβούλιο και δη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση αυτού του οργάνου, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζουμε πως το Πολιτικό Συμβούλιο θα αποφάσιζε κι επί του κειμένου των θέσεων ενόψει του συνεδρίου την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο οι δραματικές εξελίξεις γύρω από την πανδημία μετέθεσαν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, πάντως, επισημαίνουν στο CNN Greece πως έτσι κι αλλιώς και τώρα στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής συμμετέχουν και οι βουλευτές, επομένως εν τοις πράγμασι δεν θα αλλάξουν και πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ