ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας υποδέχεται την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας

Τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας υποδέχεται την Τρίτη ο Νίκος Δένδιας
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα AP Photo/Petros Giannakouris

Tον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, υποδέχεται αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021), και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στη Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και της ακόλουθης επίσκεψης του πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ την αεροπορική απειλή κατά της Σαουδικής Αραβίας

Απερίφραστα καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών την αεροπορική απειλή με στόχο την πόλη Ταΐφ της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή αμάχων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν ευθείες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο Twitter.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε «εχθρικό αεροπορικό στόχο» που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Χούθι εναντίον της πόλης Ταΐφ, στην επαρχία Μάκα.

Σε ανακοίνωση του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας, την οποία επικαλείται το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, αναφέρεται ότι η επίθεση εξαπολύθηκε από το έδαφος της Υεμένης και το υπουργείο έλαβε όλα τα αναγκαία αμυντικά μέτρα για να περιορίσει την απειλή και να προστατεύσει τους πολίτες.

O συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη δημοσιοποίησε βίντεο από την καταστροφή τριών drone που μετέφεραν εκρηκτικά και εκτοξεύτηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ