ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Λήμνο: Σημαντικό για τα σχολεία να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα και τα συχνά τεστ

Μητσοτάκης από Λήμνο: Σημαντικό για τα σχολεία να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα και τα συχνά τεστ
«Τα παιδιά είναι λιγότερο ευπαθή αλλά θέλουμε να τα προστατεύσουμε όσο περισσότερο γίνεται και τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα μηνύματα για τη σημασία των εμβολιασμών, τόσο για την προστασία των μαθητών που θα ξανακάτσουν στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα όσο και για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, εξέπεμψε ο πρωθυπουργός εκφράζοντας και την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Λήμνου υπογράμμισε, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων, την ανάγκη για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης: «Εντάξει τα παιδιά είναι λιγότερο ευπαθή αλλά θέλουμε να τα προστατεύσουμε όσο περισσότερο γίνεται και τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός».

«Αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε τα συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει για να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα».

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης το μήνυμα του εμβολιασμού θα πρέπει να είναι συνεχές: «διότι εβλεπα και τα στοιχεία των διασωληνωμένων, και όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα, όλοι είναι Δέλτα. Δεν έχουμε ευτυχώς καμία διασωλήνωση με Όμικρον. Αλλά από τους εμβολιασμένους αυτή τη στιγμή το 86% είναι ανεμβολίαστοι και είναι πραγματικά κρίμα. Κάθε μέρα υπάρχουν συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους, επειδή δεν επέλεξαν να κάνουν το προφανές και το ασφαλές».

Υπογράμμισε δε, την θετική τροχιά που διαγράφει η επιχείρηση «Ελευθερία», κάνοντας στοχευμένη αναφορά στο τείχος ανοσίας που δημιουργείται με την τρίτη δόση:

«Είναι ένα συνεχής αγώνας αλλά πρέπει να πω ότι φτάσαμε στο 82% των ενηλίκων. Είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, φτάσαμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Εχουμε παει καλά και με την Τρίτη δόση. Οπότε προλάβαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας στην Τρίτη δόση που είναι και εύκολο να πείσουμε, αυτούς που καναν την πρώτη και τη δεύτερη δόση, να κάνουν και την ττριτη. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Του χρόνου τέτοια εποχή να μην έχουμε καμία»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε την εκτίμηση των ειδικών ότι την απότομη άνοδο που καταγράφεται στις μολύνσεις λόγω της Όμικρον θα ακολουθήσει εξίσου ταχεία πτώση.

Συζητώντας με το υγειονομικό προσωπικό εξέφρασε την ελπίδα ότι η Όμικρον μπορεί να είναι το τελευταίο κεφάλαιο της πανδημίας, χωρίς ωστόσο να άρεται το επίπεδο της επιφυλακής.

«Νομίζω ότι αυτά τα οποία βλέπουμε μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα στην επισήμανση ενός γιατρού για την αισιόδοξη εκτίμηση που θέλει τον Απρίλιο να γράφεται ο επίλογος, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε:

«Όχι εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε τελειωσει πολύ πολύ νωρίτερα. Αλλά επειδή αυτή η πανδημία μας έχει αιφνιδιάσει πολλές φορές καλό είναι να προετοιμαζόμαστε πάντα για το χειρότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ