ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες τη "μάχη των σχολείων"

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουν και τις επόμενες ημέρες τη "μάχη των σχολείων"
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν κυρίως στον κανόνα του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, το οποίο δεν βρίσκουν μόνο αντιεπιστημονικό αλλά κι εγκληματικό AP Photo

Στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνουν και τις επόμενες ημέρες, και μετά από το άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα, στην αυστηρή κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι καθηγητές στις τάξεις.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζουν κυρίως στον κανόνα του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, το οποίο δεν βρίσκουν μόνο αντιεπιστημονικό αλλά κι εγκληματικό.

Κι αυτό γιατί, ανάμεσα σε άλλα δεινά, ευνοεί τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, επιβεβαιώνοντας την υποψία τους στην Κουμουνδούρου πως η κυβέρνηση στην ουσία στρέφεται στην ανοσία της αγέλης προκειμένου να μην κάνει τίποτα άλλο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ίδιο συμβαίνει, άλλωστε, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, και με την κυβερνητική άρνηση δωρεάν συνταγογράφησης των PCR τεστ που θα βοηθούσε και στην καλύτερη ιχνηλάτηση.

«Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες που έχουν δει εκτόξευση των κερδών τους, ενώ έχουν μείνει καθαροί από τη διαχείριση της πανδημίας», όπως τονίζουν χαρακτηριστικώς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο μεταξύ, στην αξιωματική αντιπολίτευση λογίζουν ως επιτυχία τους το ότι πλέον η συζήτηση για πρόωρες εκλογές έχει μετατοπιστεί από την άνοιξη στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, αφού το αποδίδουν στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, παραδέχονται ότι χρειάζονται χρόνο και, κυρίως, να διεξαχθεί πρώτα το συνέδριο του κόμματος προκειμένου να δοθεί η προεκλογική μάχη από άλλη αφετηρία, να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να εξαχθεί ένα ενιαίο μήνυμα που αυτή τη στιγμή παραμένει ζητούμενο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα γίνει ό,τι είναι δυνατό να μην διαταραχθεί και η προσυνεδριακή διαδικασία, να συνεχιστούν οι περιοδείες του κ. Τσίπρα ανά τη χώρα, αλλά και να ολοκληρωθούν οι ζυμώσεις στις Οργανώσεις Μελών και στις Νομαρχιακές Επιτροπές μέσω και της φυσικής παρουσίας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον προσυνεδριακό διάλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ