ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοσία της αγέλης η μόνη κυβερνητική στρατηγική αφού έχασαν τον έλεγχο

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοσία της αγέλης η μόνη κυβερνητική στρατηγική αφού έχασαν τον έλεγχο
«Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα μετάδοσης του μηνύματος πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν εμπνέει ανησυχία», υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Έχασαν τον έλεγχο ή εφαρμόζουν στρατηγική; Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο», απαντούν στο δικό τους ρητορικό ερώτημα στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως στην κυβέρνηση πρώτα έχασαν το έλεγχο της πανδημίας ολοκληρωτικά κι έπειτα τους έμεινε να ελπίζουν μόνο σε μία στρατηγική, την ανοσία της αγέλης.

«Τους τελευταίους δύο και περισσότερους μήνες η διαχείριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο θυμίζει τη διαχείριση αρνητών ηγετών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ κι ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Ανοίγουν τα σχολεία με αδύναμα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατηρώντας την ποσόστωση 50%+1. Η ποσόστωση αυτή ήταν ούτως ή άλλως προβληματική, αλλά και μοναδική στην Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι πως πριν την Όμικρον ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε μαθητές, συγκεκριμένα 100.000 κρούσματα σε τρεις μήνες λειτουργίας σχολείων, ενώ με τη νέα μετάλλαξη τα κρούσματα είναι δεδομένο ότι θα πολλαπλασιαστούν στις ηλικίες 0-17, μεταφέροντας τον ιό σε γονείς και παππούδες μέσα στα σπίτια», επισημαίνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, διατείνονται πως «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους γονείς των μαθητών που θα κολλήσουν, αφού η κυβέρνηση δεν προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού σε αυτές τις περιπτώσεις και, άρα, σε πολλές περιπτώσεις γονείς με παιδιά που ασθενούν θα τα αφήνουν μόνα στα σπίτι και θα πηγαίνουν στην εργασία τους με κίνδυνο την περαιτέρω μετάδοση του ιού».

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μειώσουν τις ημέρες καραντίνας στο μισό, από δέκα ημέρες σε πέντε, ικανοποιώντας το αίτημα μεγάλων εταιρειών και παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων πως κατά την πέμπτη ημέρα είναι εξαιρετικώς πιθανό ο ασθενής, έστω κι ασυμπτωματικός, να μεταδίδει ακόμα τον ιό, με ενδεχόμενη επιστροφή του στην κοινωνική κι επαγγελματική κανονικότητα να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά.

«Αρνούνται να συνταγογραφήσουν τα μοριακά τεστ, όπως και τα rapid. Το κόστος, δε, των 47 ευρώ είναι για τον περισσότερο κόσμο δυσβάσταχτο. Κι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Κι όχι απλώς συμβαίνει, αλλά η χώρα εκτίθεται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναγκάστηκε να πάρει άρον άρον πίσω τις προσβλητικές δηλώσεις του για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου εκεί ο κάθε διαγνωστικός έλεγχος PCR κοστίζει σχεδόν τη μισή τιμή, δηλαδή 25 ευρώ. Και να σημειώσουμε πως ο κ. Γεωργιάδης είναι υπουργός Ανάπτυξης, δηλαδή ο κατ’ εξοχήν πολιτικός αρμόδιος αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας», σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Επιπλέον, αναφέρουν στην Κουμουνδούρου, δεν γίνονται έλεγχοι στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ούτε υπάρχει καμία λύση για τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

«Ταυτοχρόνως, έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία αναρρωτικής άδειας, απαιτώντας πέρα από τα θετικά τεστ και γνωμάτευση γιατρού. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα μετάδοσης του μηνύματος πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν εμπνέει ανησυχία», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ