ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Οι απειλές δεν περνάνε - Ασφάλεια για όλους στα πανεπιστήμια

Θεοδωρικάκος: Οι απειλές δεν περνάνε - Ασφάλεια για όλους στα πανεπιστήμια
Η επί 34 χρόνια κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή τις απειλές που δέχτηκε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μετά από τη λήξη κατάληψης χώρου του πανεπιστημίου, προέβη σε ανάρτηση στα social media. 

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. #Ασφάλειαπαντού, ασφάλεια για όλους!»

Απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ – Οικονόμου: Μακριά νυχτωμένοι οι γνωστοί τραμπούκοι

«Ένας χώρος εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που βρισκόταν επί δεκαετίες υπό κατάληψη, αποδόθηκε στην ακαδημαϊκή κοινότητα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των φοιτητών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Το γεγονός αυτό οδήγησε τους γνωστούς τραμπούκους να απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και να φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, όπως είχαν συνηθίσει» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημειώνει:

«Είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα αλλάζει και στα ελληνικά πανεπιστήμια η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας την λήξη της κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου, που διήρκησε 34 χρόνια, είχε κάνει λόγο για το τέλος μιας αυθαιρεσίας, ενώ είχε ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό.

«Η μέρα αυτή πιστεύω ότι δε σηματοδοτεί απλώς το τέλος μιας κατάληψης που κράτησε 34 χρόνια, αλλά το τέλος του φόβου και της ντροπής για όσα εδώ και δεκαετίες προσβάλλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τον Έλληνα φορολογούμενο», είχε τονίσει ο κ. Παπαϊωάννου προς τον κ. Μητσοτάκη και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ είχε δηλώσει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Οι εργασίες που ξεκίνησαν στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας, αφενός συμβολίζουν το τέλος μιας αυθαιρεσίας που διήρκησε 34 χρόνια, αφετέρου σηματοδοτούν την αρχή ενός εμβληματικού έργου στη Σχολή Θετικών Επιστημών για τη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές».

«Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους, για να υπηρετεί την προαγωγή της γνώσης, της έρευνας, της προσωπικής εξέλιξης, να λειτουργεί ως πυλώνας εθνικής ανάπτυξης και όχι ως θερμοκοιτίδα αυτόνομων νησίδων βίας και αυθαιρεσίας. Ως πρυτανικές Αρχές έχουμε καθήκον να προστατεύουμε την πανεπιστημιακή κοινότητα από κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των μελών της, επενδύοντας ταυτόχρονα στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας των μέσων και υποδομών για την εκπαιδευτική διαδικασία», τόνιζε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο Πρύτανης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ