ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδομούν ένα προς ένα τα «μικροπροβλήματα» Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδομούν ένα προς ένα τα «μικροπροβλήματα» Μητσοτάκη
«Έχουμε 30.000 εργαζόμενους με παιδιά που νοσούν σήμερα Τρίτη, αλλά βρίσκονται κανονικώς στις εργασίες τους», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κι επισήμως σύμμαχο της πανδημίας χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις αποφάσεις του.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικώς στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε 30.000 εργαζόμενους με παιδιά που νοσούν σήμερα Τρίτη, αλλά βρίσκονται κανονικώς στις εργασίες τους. «Αυτό είναι ανοσία αγέλης», υπογραμμίζουν.

«Για τον κ. Μητσοτάκη είναι μικροπροβλήματα το ότι πάνω από 30.000 γονείς, των οποίων τα παιδιά νοσούν, θα πάνε σήμερα στις δουλειές τους, θα πάρουν ΜΜΜ και κάποιες χιλιάδες από αυτούς θα αποτελέσουν κινητές εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Και μετά θα τους κουνά το δάχτυλο για ατομική ευθύνη. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί βρέθηκαν σχεδόν 16.000 μαθητές θετικοί με τα self test, για να μετριάσει την κατακραυγή για το ότι ανοίγει τα σχολεία όπως ακριβώς έκλεισαν με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50%+1 και τάξεις 25- 29 μαθητών, ότι αγνοεί τη διεθνή πρακτική που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το άνοιγμα των σχολείων κι ότι ακόμα και το ανεπαρκές μέτρο του self test δεν οργανώθηκε για να παρασχεθεί σε όλους τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Για ακόμη μία φορά επιτελικό μπάχαλο», τονίζουν στην Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως η χθεσινή ημέρα δίνει τον ορισμό της ανοσίας αγέλης.

Κι αυτό γιατί, πάντοτε κατά τις ίδιες πηγές, χιλιάδες παιδιά θα νοσούν στα σχολεία μεταφέροντας τον ιό στο σπίτι και οι γονείς τους, με τους οποίους έχουν επαφή όλη την ημέρα, θα μεταφέρουν τον ιό από το σπίτι σε ΜΜΜ, χώρους εργασίας κι εν τέλει σε όλη την κοινότητα, αφού ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αρνείται την πρόβλεψη άδειας ειδικού σκοπού για όσους γονείς έχουν παιδιά που νοσούν.

«Μικροπροβλήματα μάλλον είναι για τον κ. Μητσοτάκη και το ότι η νέα επιβάρυνση που έρχεται στο ήδη υπό κατάρρευση ΕΣΥ, με τον τρόπο με τον οποίον ανοίγουν τα σχολεία, έρχεται την ώρα που τις τελευταίες μόνο δέκα ημέρες οι ημερήσιες εισαγωγές περιστατικών ovid στα νοσοκομεία έχουν εκτοξευθεί από 340 σε 632, με την ημερήσια μεταβολή των εισαγωγών τη Δευτέρα να έχει σκαρφαλώσει στο 21%. Ανησυχία προκαλεί τόσο η αύξηση των θανάτων σε 85 την Δευτέρα από 66 την Κυριακή όσο και του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών από 642 την Κυριακή σε 654 την Δευτέρα.

»Μικροπρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση υιοθετεί την άκρως επικίνδυνη ρητορική περί μειωμένου κινδύνου από την μετάλλαξη Όμικρον και ήδη διαρρέει πληροφορίες για χαλάρωση μέτρων, την ώρα που ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου μέχρι τη Δευτέρα στο ΕΣΥ έχει φτάσει στους 556 ασθενείς, ενώ του προηγούμενου επταημέρου ήταν 392.

»Μικροπρόβλημα είναι για τον κ. Μητσοτάκη πως ενώ περιμένουν κατακόρυφη αύξηση σε κρούσματα κι ενδεχόμενες νοσηλείες για παιδιά, αναστέλλουν την κανονική λειτουργία του Παίδων Πεντέλης, για να το κάνουν εμβολιαστικό κέντρο. Χθες ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνοντας κέρδος σε όλα αυτά τα προβλήματα επιβεβαίωσε ένα πράγμα, ότι μετά από δύο χρόνια τραγικής διαχείρισης και παταγώδους αποτυχίας, με τη χώρα να καταρρίπτει καθημερινώς κάθε αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους, επιλέγει την ανοσία αγέλης κι όποιος επιβιώσει. Από εκεί που πουλούσε ψεύτικες ελπίδες με το τελευταίο μίλι τώρα πουλάει πάλι ψεύτικη αισιοδοξία με τον τελευταίο μήνα», επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός με τις αποφάσεις του πλέον λειτουργεί ως σύμμαχος της πανδημίας.

«Είναι ο μόνος πολίτης της χώρας που βλέπει μικροπροβλήματα στη διαχείριση της πανδημίας κι αυτό καθιστά τον ίδιο από μόνο του ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες και την καθημερινότητα τους», καταλήγουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ