ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ

Οικονόμου: Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ
«Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Οικονόμου ΙΝΤΙΜΕ

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας.

»Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Οικονόμου.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους κατά καθηγητή της ΑΣΟΕΕ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια των φοιτητών, ενώ επίθεση δέχτηκαν και οι φοιτητές που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ