ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Η λογική του «με το έτσι θέλω» και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα πανεπιστήμια

Οικονόμου: Η λογική του «με το έτσι θέλω» και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα πανεπιστήμια
Κατά την εκκένωση πραγματοποιήθηκαν 15 συλλήψεις. INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την εκκένωση της κατάληψης σε χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Μία νέα κατάληψη στο ΑΠΘ που στεγαζόταν σε χώρο στο εργαστήριο τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής αποδίδεται και πάλι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η λογική του "με το έτσι θέλω", της βίας & της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε άλλη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει:

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει όσους δεν σέβονται τις αδιαπραγμάτευτες αξίες της ελευθερίας & της ασφάλειας της ακαδημαϊκής λειτουργίας».

Δήλωση για το θέμα έκανε νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Σκάι, είπε:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, τόνισε πως «πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Κατά την εκκένωση πραγματοποιήθηκαν 15 συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ