ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταμεσονύχτια «έφοδος» Γεροβασίλη - Ξανθού στο Αττικό

Μεταμεσονύχτια «έφοδος» Γεροβασίλη - Ξανθού στο Αττικό
«Το σύστημα υγείας είναι σε πορεία λειτουργικής κατάρρευσης», υποστήριξαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στο Αττικό Nοσοκομείο, που εφημέρευε, βρέθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, κι ο τομεάρχης Υγείας,  Ανδρέας Ξανθός, μετά τη γνωστοποίηση της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας για τη μη μεταφορά ασθενών με έντονα συμπτώματα covid 19 και υποκείμενα νοσήματα στα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτή την επιλογή και για την ανοχή που έχει δείξει στην υποτιθέμενη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος όμως επιλέγει τα περιστατικά με βάση τη βαρύτητά τους», τόνισε αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Ξανθός και συμπλήρωσε πως το σύστημα υγείας είναι σε πορεία λειτουργικής κατάρρευσης, καθώς δεν υπήρξε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με το οποίο θα μετατοπίζεται ένα μέρος από το βάρος της φροντίδας covid και στα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

«Δεν δικαιολογείται μετά από δύο χρόνια η χώρα να μην διαθέτει ένα σχέδιο επείγουσας ενίσχυσης του συστήματος υγείας», δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη και τόνισε ότι οι υγειονομικοί σε όλα τα νοσοκομεία έτσι και στο Αττικό δίνουν μια μάχη με όρους πολεμικής ιατρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ