ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αιγύπτια υπουργός Μετανάστευσης στο CNN Greece: Στην Ελλάδα αισθάνομαι όπως στην Αλεξάνδρεια

Η Αιγύπτια υπουργός Μετανάστευσης στο CNN Greece: Στην Ελλάδα αισθάνομαι όπως στην Αλεξάνδρεια
Η Ναμπίλα Μάκραμ με τον συντάκτη του CNN Greece Γιάννη Συμεωνίδη Salma Al-khayat

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΚΧ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ)

Την εκτίμησή της σε όλους τους Έλληνες, τους Ελληνοαιγύπτιους και την αιγυπτιακή κοινότητα στην Ελλάδα εκφράζει, μέσω του CNN Greece, η υπουργός Μετανάστευσης της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, την οποία είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας (World Youth Forum) που πραγματοποιείται στο Σαρμ ελ Σέικχ, στη χερσόνησο του Σινά.

Η κυρία Μάκραμ συγχαίρει τόσο τους Αιγύπτιους που ζουν στη χώρα μας όσο και τις ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν συμβάλει στην ενσωμάτωσή τους και τους έχουν κάνει να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Η ίδια, μάλιστα, διηγείται πως έχει βρεθεί στην Ελλάδα κι έχει αισθανθεί σαν να περπατά στην Αλεξάνδρεια, υπογραμμίζοντας πως η αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι υποστηρικτική, όπως φαίνεται κι από το πρόγραμμα «Νόστος» συνεργασίας της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας που ξεκίνησε το 2017 στο πλαίσιο και της ευρύτερης πολιτικής συνεργασίας των τριών κρατών.

Η Αιγύπτια υπουργός δεν παρέλειψε να εξάρει την πατριωτική συνεισφορά των Ελλήνων που έζησαν και ζουν ακόμα ορισμένοι από αυτούς στην Αλεξάνδρεια, στο Σουέζ και στο Πορτ Σαΐντ, ενώ μας ενημέρωσε πως κατά τη συνεργασία της με τρεις διαφορετικούς Έλληνες υπουργούς Μετανάστευσης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει Ελληνοαιγύπτιους σε μέρη όπως το Λονδίνο, αλλά και η Αυστραλία.

Η κυρία Μάκραμ στάθηκε, επίσης, στο κοινό ταξίδι που πραγματοποίησαν στις τρεις χώρες νέοι από τη χώρα μας, την Κυπριακή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, ενώ μας ενημέρωσε ότι οι ομόλογοί της της Ελλάδας και της Κύπρου θα επισκεφθούν σύντομα τη χώρα της για να εγκαινιάσουν ένα νέο κύκλο γόνιμης συνεργασίας.

Η δήλωση Μάκραμ στο CNN Greece:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ