ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Νovartis: Σε απολογία καλούνται μη πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους Βαξεβάνης - Παπαδάκου

Υπόθεση Νovartis: Σε απολογία καλούνται μη πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους Βαξεβάνης - Παπαδάκου
Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών έχει ήδη αποτείλει κλήσεις σε τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των τρεις δημοσιογράφοι AP Photo/Ahn Young-joon

Στο στάδιο της αποστολής κλήσεων σε απολογία στα μη πολιτικά πρόσωπα έχει εισέλθει η ανάκριση που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό ερευνώμενο πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, έχει ήδη αποτείλει κλήσεις σε τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου, ενώ πριν από λίγες ώρες έλαβε κλήση και ο εκδότης της εφημερίδας Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Ο τελευταίος καλείται να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου καθώς με προσφυγή της έχει ζητήσει την ακύρωση της κλήσης της σε απολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ