ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αναπνευστήρα η «Αυγή», 31 Μαρτίου το συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αναπνευστήρα η «Αυγή», 31 Μαρτίου το συνέδριο
Στην αξιωματική αντιπολίτευση προβληματίζονται και για το ότι από τα 60.000 περίπου μέλη του κόμματος δεν έχουν φτάσει ούτε καν κοντά στο στόχο των 5.000 συνδρομητών που θα βοηθούσε στη βιωσιμότητα της «Αυγής» INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν ήταν μια εύκολη συνεδρίαση η χθεσινή του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που επικεντρώθηκε στο μέλλον της ιστορικής εφημερίδας «Αυγή».

Και μπορεί να αποφασίστηκε η συνέχιση του καθημερινού φύλλου, έστω με λιγότερες σελίδες και με πιθανή αναθεώρηση αποφάσεων το φθινόπωρο, ωστόσο δεν έλειψε η κριτική στις αποφάσεις της ηγεσίας, κυρίως από τον Νίκο Βούτση και τον Νίκο Φίλη, ο οποίος έχει διατελέσει και διευθυντής του φύλλου κι ο οποίος ζήτησε μάλιστα να συγκροτηθεί επιτροπή σωτηρίας που θα λειτουργούσε παραλλήλως με το Δ.Σ., κάτι που δεν έγινε δεκτό από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην επτάωρη συνεδρίαση.

Εν τέλει, το Πολιτικό Συμβούλιο επανεπιβεβαίωσε ομοφώνως την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Αυγής» υπό τον Λευτέρη Αρβανίτη, το οποίο άλλωστε είχε διοριστεί μόλις την περασμένη άνοιξη, ενώ εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Αυτό σημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, απολύσεις, αφού η εθελουσία έξοδος δεν «περπατά».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, προβληματίζονται και για το ότι από τα 60.000 περίπου μέλη του κόμματος δεν έχουν φτάσει ούτε καν κοντά στο στόχο των 5.000 συνδρομητών που θα βοηθούσε στη βιωσιμότητα της εφημερίδας.

Επιπλέον, σημειώνουν πως κάποιοι εργαζόμενοι ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικοποίησης ενός ζητήματος που έχει μόνο οικονομικές διαστάσεις και σχετίζεται και με τη γενικότερη δυσκολία που έχουν οι εφημερίδες να επιβιώσουν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό από πιο σύγχρονες μορφές ενημέρωσης περιβάλλον.

Την ίδια ώρα, το Πολιτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να μετατεθεί το τρίτο συνέδριο του κόμματος για τις 31 Μαρτίου με 3 Απριλίου αφού η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία χτύπησε και τον πρόεδρό του, έχει πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα των εξορμήσεων στην περιφέρεια και του διά ζώσης προσυνεδριακού διαλόγου.

Όπως, πάντως, λένε στην Κουμουνδούρου αυτή η μικρή αλλαγή δεν σημαίνει επ’ ουδενί σκέψεις για περαιτέρω αναβολή ή ακόμα και για ματαίωση του συνεδρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ