ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο με Πολάκη: Ισχύει το πρόστιμο στον σερβιτόρο

ΕΛ.ΑΣ. για το επεισόδιο με Πολάκη: Ισχύει το πρόστιμο στον σερβιτόρο
Ο Παύλος Πολάκης που βρισκόταν στην ταβέρνα, αντέδρασε έντονα προς τους αστυνομικούς για το πρόστιμο στο σερβιτόρο (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού που επιβλήθηκε σε σερβιτόρο στο Μοσχάτο και για το οποίο διαμαρτηρήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης  ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στην ταβέρνα, έδωσε σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το πρόστιμο των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χθες το βράδυ, ισχύει κανονικά.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει δημιουργήσει θόρυβο, καθώς ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε έντονα προς τους αστυνομικούς που έκοψαν το πρόστιμο, το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

Πολάκης: Ελεεινό περιστατικό

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής υποστηρίζει ότι στην ταβέρνα τηρούνταν αυστηρά και κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, γινόταν έλεγχος στην είσοδο, υπήρχαν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια και όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν συνεχώς μάσκες. Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ο συγκεκριμένος σερβιτόρος, αδελφός του ιδιοκτήτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέβασε την μάσκα του, όχι στο χώρο με τα τραπέζια αλλά πίσω από τον πάγκο, για να φάει. Εκείνη την ώρα μπήκαν οι αστυνομικοί και του έκοψαν το πρόστιμο.

Μάλιστα στην ανάρτηση του, η οποία επίσης είναι σε έντονο ύφος, ενώ στρέφεται και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, χαρακτηρίζει ελεεινό και απαράδεκτο το συμβάν και αναφέρει ότι επικοινώνησε με την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερώσει και ταυτόχρονα ζητάει να μην ισχύσει το πρόστιμο για τους παραπάνω λόγους.

ΝΔ: Απείλησε αστυνομικούς επειδή εφάρμοζαν τον νόμο

Άμεση ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε επεισόδιο που σημειώθηκε σε ταβέρνα στο Μοχάτο μεταξύ του Παύλου Πολάκη και αστυνομικών που διενεργούσαν έλεγχο για τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, παρενέβη και απείλησε αστυνομικούς επειδή εφάρμοζαν τον νόμο.

«Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τον Παύλο Πολάκη:

«Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους πραγματοποιώντας έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του covid σε εστιατόριο στο Μοσχάτο».

«Ο κ.Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο. Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του».

«Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, το "αναλαμβάνω το ρίσκο" και την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων, το "βάζουμε πλάτη" του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ