ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα εφαρμοστεί στο ακέραιο - Πότε δεν ισχύει το πρόστιμο

Οικονόμου: Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα εφαρμοστεί στο ακέραιο - Πότε δεν ισχύει το πρόστιμο

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πρώτη ημέρα ισχύος του προστίμου των 100 ευρώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό άνω των 60 ετών και με την παραλλαγή Όμικρον να έχει επικρατήσει σχεδόν καθολικά στη χώρα μας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε τις κατηγορίες των πολιτών άνω των 60 ετών που εξαιρούνται από το πρόστιμο των 100 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση, «ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Ειδικότερα, εξαιρούνται οι: πρώτον, όσοι έλαβαν έγκριση εξαίρεσης για λόγους υγείας από την ειδική υγειονομική επιτροπή, δεύτερον, όσοι έχουν κάνει αίτημα για κατ’ οίκον εμβολιασμό και τρίτον, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό στις χώρες της ΕΕ ή στις 33 συνεργαζόμενες χώρες κι έχουν κάνει τη σχετική δήλωση στην πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr

Για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, και ιδιαίτερα εκείνο της επαναφοράς της μουσικής, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση θα αναμένει μέχρι την Τετάρτη τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής και με βάση τα νέα δεδομένα θα κινηθεί αναλόγως.

Αναφερθείς στην πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει «μετακίνηση νέων κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες». Τόνισε επίσης ότι είναι «καθοριστικές οι επόμενες ημέρες». Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι Όμικρον αφορά σε πάνω από το 80% των κρουσμάτων, ενώ «οι μισές από τις νοσηλείες είναι από την Δέλτα».

«Επιβάλλεται σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι τίθεται «μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις επιθέσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη» για να θέσει το εξής ερώτημα: «Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα; Η επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και φοβάμαι ότι δεν θα είναι η τελευταία. Κοινός παρανομαστής είναι η επένδυση στον διχασμό, αδιαφορώντας για την ζημιά που προκαλεί», πρόσθεσε για το θέμα, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και κυρίως στον θεσμό της δικαιοσύνης πορεύεται στον 21ο αιώνα. Σε αυτή τη γραμμή είμαστε και σε αυτή θα επιμείνουμε»

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, για την υπόθεση της δίωξης Βαξεβάνη-Παπαδάκου, είπε ότι «έχει επιδιώξει εδώ και πάρα πολύ καιρό μια συγκεκριμένη τακτική» και πως «όλοι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ