ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο CNN Greece: Ταύτιση Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη - Δείχνει να αμφισβητεί το κράτος δικαίου

Οικονόμου στο CNN Greece: Ταύτιση Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη - Δείχνει να αμφισβητεί το κράτος δικαίου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη INTIME

Οξύνεται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, για ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη.

Επεκτείνοντας τα βέλη του, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Μια ταύτιση η οποία σε μια σειρά από θέματα δείχνει να αμφισβητεί τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η φιλελεύθερη σύγχρονη, ευρωπαϊκή, ελληνική δημοκρατία. Δείχνει να αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος δικαίου».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου: «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου και στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας, υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι και συγκεκριμένες διαδικασίες, μέσα από τις οποίες ο καθένας ασκεί την αποστολή του, και οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους και τις ενστάσεις τους». Πρόσθεσε, δε: «Η δική μας αντίληψη για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία είναι πολύ συγκεκριμένη και βασίζεται στους θεσμούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εισαγωγική του τοποθέτηση υποστήριξε ό,τι από τις απειλές του Παύλου Πολάκη, δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατίας. Απηύθυνε μάλιστα τρία ερωτήματα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Άρειος Πάγος υποκινείται και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα; Θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται -ναι ή όχι;- την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;»

Όπως υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου: «η επίθεση του κ. Τσίπρα στους θεσμούς της ελληνικής Πολιτείας δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, και πολύ φοβάμαι ούτε για τελευταία. Και αυτό επειδή αποτελεί δομικό μέρος της γενικότερης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ». Κλιμακώνοντας την πολεμική του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εγκλωβισμένη σε σχήματα και σε λογικές ξεπερασμένων εποχών, προκειμένου να βγει από την πολιτική της αφάνεια: «Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επιλογών είναι η επένδυση στο διχασμό, μήπως και κεντρίσει λίγο παραπάνω την προσοχή συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων, αδιαφορώντας όμως για την εθνική ζημιά που προκαλεί».

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Σε αυτή του την επιλογή ο κ. Τσίπρας, μαζί με τον κ. Πολάκη, ήταν, είναι θα παραμένουν μόνοι απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Το βίντεο από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ