ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης (vid)

Ηλιόπουλος: Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης (vid)
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει πως αποφάσισε η κυβέρνηση να ακρωτηριάσει τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής INTIME

«Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει την τακτική κι εφημεριακή λειτουργία του Παίδων Πεντέλης. Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή», τονίζει σε on camera δήλωσή του ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μάλιστα, επισημαίνει πως ενώ «η Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία», και καθώς πλέον «το ένα στα τέσσερα κρούσματα συνολικά αφορά μαθητές, αυτή τη στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να ακρωτηριάσει τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής».

Δείτε τη δήλωση Ηλιόπουλου:

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση Ηλιόπουλου:

«H Ελλάδα διαθέτει μόνο τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μετά και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα των σχολείων με το εγκληματικό πρωτόκολλο 50%+1, νοσηλείες και κρούσματα παιδιών με Covid-19 αυξάνονται. Το ένα στα τέσσερα κρούσματα συνολικά αφορά μαθητές. Αυτή τη στιγμή αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ να ακρωτηριάσει τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών της Βόρειας Αττικής.

Παρά την καθολική αντίδραση, το υπουργείο Υγείας επιμένει να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Σε μια επίδειξη μάλιστα αυταρχισμού χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και τρομοκρατία στο αίτημα των υγειονομικών και της κοινωνίας για κανονική λειτουργία του νοσοκομείου.

Καλούμε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει την τακτική κι εφημεριακή λειτουργία του Παίδων Πεντέλης. Να κάνει, έστω και τώρα, την λογική και υπεύθυνη επιλογή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ