ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Έξι εβδομάδες η «ταλαιπωρία» στο Παίδων Πεντέλης - Στοιχεία για τους εμβολιασμούς

Πλεύρης: Έξι εβδομάδες η «ταλαιπωρία» στο Παίδων Πεντέλης - Στοιχεία για τους εμβολιασμούς
Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25 αναγνώρισε πως γονείς ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία που υπάρχει στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τόνισε ωστόσο, πως είναι «προσωρινή» INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καθησυχαστικός ότι οι «αλλαγές «στο Παίδων Πεντέλης έχουν ορίζοντα έξι εβδομάδων» και ότι μετά θα επιστρέψει στην κανονικότητα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιασμού, καθώς οι προσπάθειες -όπως είπε- που έγιναν έφεραν αποτελέσματα.

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜέΡΑ25 αναγνώρισε πως γονείς ταλαιπωρούνται από τη δυσλειτουργία που υπάρχει στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τόνισε ωστόσο, πως είναι «προσωρινή». Όπως είπε, οι πρωινές εφημερίες λειτουργούν κανονικά, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στις απογευματινές εφημερίες, υποστηρίζοντας ότι αν υπάρξει απεγκλωβισμός νωρίτερα από τις 6 εβδομάδες, η λειτουργία του θα επανέλθει νωρίτερα.

«Θεωρήσαμε ότι και στην ηλικία 5-11 ο εμβολιασμός πρέπει να λειτουργήσει γρήγορα», ανέφερε και παρουσίασε στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού που πλησιάζουν και ίσως «περάσουν» το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Ειδικότερα, από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 15% οι εμβολιασμοί. Στις 31 Αυγούστου είχαν γίνει 11 εκατ. 380 χιλιάδες και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατ..

Σε ό,τι αφορά στα ποσοστά, στις 31/8/21 ήταν εμβολιασμένο το 57% του πληθυσμού με την πρώτη δόση και το 54% στο σύνολο, ενώ σήμερα το το 72,5% του πληθυσμού έχει κάνει τη μία δόση και το 70% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Στους ενήλικες το ποσοστό ανέρχεται σε 83% με την πρώτη δόση και το 78,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Εντυπωσιακότερη είναι η άνοδος του ποσοστού στους άνω των 60 ετών που έχει φθάσει στο 90%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ